Fabrieker

Kees Wessels

Directeur en Chef Zorg en welzijn

Weten hoe de wereld van zorg en welzijn werkt en inspelen op hoe je écht het verschil kan maken. Dat is wat mij drijft en waarom ik opdrachtgevers hiermee vol overgave en plezier help. Want patiënten goed helpen begint bij inzicht en overzicht in de complexe wereld van de zorg. Dat is nog niet zo makkelijk in het informatiedoolhof dat de zorg is.

Als Chef zorg en welzijn werk ik sinds 1 januari 2016 samen met opdrachtgevers aan het formuleren van strategische vragen, het stellen van heldere doelen, en het visualiseren van informatie voor patiënten en zorgprofessionals. Van visies argumenten- en informatiekaarten tot scenario’s en probleemanalyses: zodra het complex is brengen ik en mijn team zorg en welzijn klaarheid. Zodat de opdrachtgever op het juiste spoor verder kan.

Als auteur van zeven boeken over het zorgstelsel heb ik veel kennis van de zorg en welzijn. Met 14 jaar praktijkervaring in de landelijke journalistiek en 7 jaar als senior communicatieadviseur weet ik hoe ik belangrijke informatie boven tafel krijg, begrijpelijk verwoord en aantrekkelijk opdien. Als journalist van het Algemeen Dagblad won ik de Tegel (de ‘Oscar voor de journalistiek’) in de categorie het beste nieuwsverhaal voor artikelen over de behandeling van borstkanker. Bij Leene Communicatie bediende ik als senior communicatieadviseur en teamleider zorg en overheid, vele zorgopdrachtgevers.

Heb je ook een complex onderwerp waar je onze gestructureerde en heldere denkkracht bij kan gebruiken? Neem contact op, ik denk graag mee!

Kees Wessels werkte mee aan: