Denkwerk is mensenwerk

Maak hier kennis met de mensen die de fabriek maken: de fabriekers. De Argumentenfabriek is een dynamische en informele organisatie waar goed opgeleide, creatieve mensen zich thuis voelen. Wij werken vanuit ons kantoor aan het WG-Plein in Amsterdam. De Argumentenfabriek heeft nu ongeveer dertig medewerkers en we groeien gestaag.

Onze missie en visie

Samen helder denken voor tastbaar resultaat, dat is onze missie. Wij geloven dat helder nadenken over complexe vraagstukken en de resultaten van dit denkwerk overzichtelijk in kaart brengen, de wereld begrijpelijker en beter maakt. Mensen en organisaties worstelen vaak met een overvloed aan informatie waardoor ze lastig door de bomen het bos nog kunnen zien. Dikke rapporten waarmee deskundigen en adviseurs hun kennis proberen over te dragen, gaan vaak ongelezen de bureaulades in. Nog langer vergaderen of doelloos debatteren? Liever niet. Vanuit De Argumentenfabriek willen we mensen helpen helder na te denken over complexe vraagstukken door de relevante informatie te visualiseren. Door de bomen verschijnt dan weer het bos.

Onze cultuur

Elke organisatie heeft een omgangscultuur: een min of meer vaste manier waarop medewerkers met elkaar omgaan en hun werk. In het ideale geval is deze cultuur een heuse ‘groeicultuur’. Dan is er een goede sfeer, verlopen werkprocessen efficiënt en weten mensen wat ze aan elkaar hebben. We hebben uiteraard onze eigen cultuur in kaart gebracht op onze Cultuurkaart. Deze bestaat uit zes kernwaarden: betrokkenheid, plezier, vooruitgang, helderheid, daadkracht en onafhankelijkheid. Bij elk van de kernwaarden horen werkhoudingen. Bijvoorbeeld: “Wij streven naar maatschappelijk betekenisvol werk” en “Wij stellen ons objectief en onbevooroordeeld op”. Meer weten over werken aan cultuur? Neem contact op met Anouk Mulder, Chef Onderwijs.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Werken bij

De Argumentenfabriek is een dynamische informele organisatie waar goed opgeleide, creatieve mensen zich thuis voelen. Wij werken vanuit ons kantoor aan het WG-Plein in Amsterdam. De Argumentenfabriek heeft nu circa dertig fabriekers in dienst.