Geschiedenis Argumentenfabriek

De Argumentenfabriek is opgericht door Frank Kalshoven (econoom) en Kees Kraaijeveld (filosoof & psycholoog). Als redacteuren van de Volkskrant zien Frank en Kees hoezeer mensen worstelen met de informatieparadox: de overvloed aan informatie waardoor het lastig is door de bomen het bos nog te zien.

Ze zien hoe in discussies, zowel binnen als buiten organisaties, mensen langs elkaar heen praten. En hoezeer mensen lijden onder keuzestress, omdat ze voortdurend beslissingen moeten nemen over complexe vraagstukken die ze niet of nauwelijks meer kunnen overzien.

Wat te doen? De dikke rapporten waarmee deskundigen en adviseurs hun kennis proberen over te dragen, gaan ongelezen de bureaulades in. Nog langer vergaderen of doelloos debatteren? Nee. Vanuit de Argumentenfabriek willen we mensen helpen helder na te denken over complexe vraagstukken door de relevante informatie te visualiseren. Dat helpt: als mensen de structuur van een vraagstuk voor zich zien, hebben ze er mentaal weer grip op. Door de bomen verschijnt weer het bos.

De fabriek begint met de productie van Argumentenkaarten, waarop alle voors en tegens overzichtelijk gecategoriseerd zijn. Inmiddels is de Argumentenkaart nog maar één van de vele visuele denkgereedschappen die we hebben ontwikkeld om klanten te helpen nadenken. Of het nu over een overname gaat, over het verbeteren van de organisatiecultuur, het structureren van beleidsopties of het uitdenken van een compleet nieuwe strategie: De Argumentenfabriek weet hoe.

Hoe informatie het best gevisualiseerd kan worden, weten we ook. In de afgelopen tien jaar hebben onze vormgevers bewezen dat ze data en informatie op aantrekkelijke wijze kunnen ontsluiten in Feitenkaarten, infographics, visuele verhalen, animaties en (interactieve) visualisaties van allerhande data.

Frank en Kees hebben inmiddels versterking van een fijn team Fabriekers dat onze klanten helpt bij het nadenken over ingewikkelde zaken. Aan de missie van de Fabriek werken we nu met achtentwintig mensen, en we hopen het team de komende jaren verder uit te breiden.

Vragen?

Neem contact op met Kees Kraaijeveld

kees@argumentenfabriek.nl
+31 20 412 4001
Meer over Kees Kraaijeveld