Wie zijn wij?

Denkwerk is mensenwerk. Maak kennis met de mensen die de Fabriek maken, de Fabriekers
Wil je weten waarmee De Argumentenfabriek jou of je organisatie kan helpen? Bekijk wat voor soort diensten we bieden, of in welke sectoren en onderwerpen we zijn gespecialiseerd. 
Zelf Fabrieker worden? We zijn altijd op zoek naar nieuwe frisse denkers! Bekijk onze vacatures.

 

 

Scroll verder

Cultuur

Elke organisatie heeft een omgangscultuur: een min of meer vaste manier waarop medewerkers met elkaar omgaan en hun werk. In het ideale geval is deze cultuur ondersteunend. Dan is er een goede sfeer, verlopen werkprocessen efficiënt en weten mensen wat ze aan elkaar hebben.

We helpen onze klanten hun organisatiecultuur te verbeteren door collectief na te denken over hun gewenste cultuur en deze vervolgens expliciet te maken op een Cultuurkaart. Een Cultuurkaart helpt je overeenstemming te bereiken, is een oriëntatiepunt voor gedrag, is een goed communicatiemiddel en kan als ontwikkel-instrument voor medewerkers dienen. Uiteraard hebben we ook onze eigen cultuur in kaart gebracht. Meer weten over werken aan cultuur? Neem contact op met Anouk Mulder, Chef Onderwijs.

Klik op onderstaande kaart om deze te vergroten

Vacatures bij De Argumentenfabriek

De Argumentenfabriek is een dynamische informele organisatie waar goed opgeleide, creatieve mensen zich thuis voelen. Wij werken vanuit ons kantoor aan het WG-Plein in Amsterdam. De Argumentenfabriek heeft nu circa dertig medewerkers en groeit gestaag.

 


Medewerker Secretariaat

Wij zijn per direct op zoek naar een:

              Medewerker Secretariaat (voor 16-24 uur per week)

Je vervult een aantal - zeer diverse - rollen binnen ons team Kantoor. Samen met je collega zorg je voor een optimale ondersteuning van de processen en projecten van De Argumentenfabriek en De Denkacademie. Bekijk hier de gehele vacature.


Chef Duurzaamheid

Wij zijn per direct op zoek naar een:

              Chef Duurzaamheid (voor 40 uur per week)

Duurzaamheid raakt de kern van onze missie. Een betere toekomst is bovenal duurzaam, in houdbare balans met onze natuurlijke leefomgeving. Bekijk hier de gehele vacature.

 

Open sollicitatie

Of je nu econoom bent of journalist; de ervaring van een senior hebt, of gloednieuw bent op de arbeidsmarkt: wij staan altijd open voor nieuwe frisse ideeën. Denk jij dat je van toegevoegde waarde kan zijn voor onze missie: helder denken voor een betere toekomst? Schroom niet, en stuur je CV en een korte motivatie naar ons op, of neem contact op met Liesbeth van Gent

 

Intellectueel eigendom

Wie mag wat doen met de producten van De Argumentenfabriek? 

Hoe meer impact onze producten hebben hoe beter. Tegelijkertijd willen we ook de kwaliteit van wat we maken in de gaten houden en onze onafhankelijkheid bewaken. Daarom hanteren we de volgende regels.

De Argumentenfabriek is auteursrechthebbende op al haar producten zoals boeken, internetpagina's en visualisaties. Dit betekent dat in beginsel niemand zonder toestemming van De Argumentenfabriek de producten mag verspreiden, reproduceren, exploiteren of wijzigen.

De fabriek geeft de klant uiteraard wel toestemming het product dat De Argumentenfabriek voor hem maakt te verspreiden, te reproduceren of te exploiteren. Een product wijzigen mag alleen met toestemming van De Argumentenfabriek. Op deze manier garanderen wij aan alle gebruikers van de producten de kwaliteit en objectiviteit ervan.

De Argumentenfabriek biedt twee manieren aan waarop dit juridisch geregeld kan worden: een creative commons-licentie of gebruiksrecht.

De creative commons-licentie is volgens de regels: naamsvermelding van De Argumentenfabriek, geen commerciële uitbating zonder toestemming en geen afgeleide werken. De tekst van de volledige licentie is te vinden op http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/nl/legalcode. Alleen op uitdrukkelijk verzoek van de klant maken we afspraken volgens het auteursrecht.

De kenmerken van de twee opties en de gevolgen ervan voor klant en derden staan in dit schema. Onze algemene voorwaarden zijn hier te lezen.