Fabrieker

Gertrude van Driesten

Plv. Chef Zorg en welzijn

Ieder van ons maakt gebruik van de gezondheidszorg en meer dan een miljoen mensen werken erin. Hoe houdbaar is ons stelsel eigenlijk, nu steeds meer geld naar de zorg gaat en de personeelstekorten toenemen? Hoe kunnen we met een regionale visie bijdragen aan een betere organisatie van de zorg? Wat zijn de maatschappelijke kosten en baten van preventie? Welke rol speelt zorgtechnologie en wie betaalt de rekening?

Zomaar wat taaie vragen, waar ik je graag bij help. Door denkwerk te structureren, scherpe vragen te stellen en de kennis van betrokkenen zo goed mogelijk in te zetten. Als plaatsvervangend Chef Zorg en welzijn leid ik complexe projecten, help ik onze portefeuille uitbouwen en treed ik op als gespreksleider en dagvoorzitter. Je kan met uiteenlopende vragen bij me terecht, of het nu gaat om strategisch denkwerk of het ontrafelen van een meer inhoudelijk thema. Daarnaast vervul ik binnen onze organisatie de rol van progressiecoach en salescoach.

Binnen de sector Zorg en welzijn hebben we alle kwaliteiten in huis om een effectief en bij jouw organisatie passend denkproject te ontwerpen, om antwoord te vinden op jullie vraag. Ik zelf loop extra warm voor denkwerk op het gebied van publieke gezondheid, veiligheid en zorg, preventie en (zorg)technologie.

Wie ben ik?
Een doorgewinterde, behendige projectleider met brede kennis van het Nederlandse zorgstelsel, sociaal domein en aanpalende thema’s. Ik laveer soepel tussen politiek bestuurlijke context en uitvoeringsvragen. Gezondheidswetenschapper en Master of Public Health. Gastdocent bij NSPOH. Eerder werkte ik in strategische functies bij onder andere VNG en GGD GHOR Nederland.

Gertrude van Driesten werkte mee aan: