Fabrieker

Lisanne van Eersel

Senior Zorg en welzijn en Programmasecretaris Zó werkt de zorg

Helder nadenken over complexe vraagstukken biedt mogelijkheden. Je ziet door helder na te denken kansen die je anders wellicht onbenut had gelaten. Het stelt je in staat weloverwogen beslissingen te nemen en grondig te onderbouwen. Het geeft mij veel voldoening klanten te begeleiden in dit proces naar helder denken.

Als jurist leerde ik al de toegevoegde waarde kennen van scherp luisteren en kritisch doorvragen. In mijn werk als kaartenmaker zie ik deze waarde terug. Ik verwonder me er vaak over hoeveel mensen al blijken te weten en begrijpen, zonder dat zij zich hier zelf bewust van waren. Simpelweg door samen stil te staan bij het vraagstuk, de informatie overzichtelijk te visualiseren en kritisch door te vragen tot de kern van het probleem op tafel ligt.

Ik ben opgegroeid in een familie van zorgverleners en heb me na mijn rechtenstudie in verschillende hoedanigheden ingezet voor de zorg en zorgverleners. Eerst vanuit de denktank (Ont)Regel de Zorg, waarmee ik de administratieve lasten van zorgverleners in kaart bracht. Daarna heb ik enkele jaren als juridisch adviseur zorgverleners bijgestaan in uiteenlopende juridische geschillen. Nu ben ik kaartenmaker Zorg en Welzijn en programmasecretaris van het Platform Zó werkt de Zorg. In deze functies zet ik mijn passie voor de zorg voort door samen met onze klanten mijn tanden te zetten in de grote én kleine vraagstukken van ons zorgstelsel.