Zó werkt energie in Nederland

Zó werkt energie in Nederland is een standaardwerk waarin de werking van het Nederlandse energiesysteem op toegankelijke wijze staat beschreven. Met heldere visualisaties, overzichtelijke schema’s en bondige teksten. Het complexe energiesysteem in Nederland teruggebracht tot de kern.

Over dit project

De sociale, economische en ruimtelijke veranderingen die bij het veranderende energiesysteem horen zijn stof voor een stevig gesprek. Voor alle deelnemers aan het gesprek over de energievoorziening van Nederland geldt: het is belangrijk dat we vertrekken vanuit gedeelde feiten en een gedeeld, objectief begrip van het energiesysteem hebben. Zó werkt energie in Nederland is er voor iedereen die goed geïnformeerd aan de slag wil met energie.

Het is een standaardwerk waarin de werking van het Nederlandse energiesysteem op toegankelijke wijze staat beschreven. Er is een overvloed aan informatie. Maar wat ontbreekt is één plek waar de werking van het energiesysteem op gezaghebbende wijze wordt gepresenteerd. Voor en door professionals die werken aan de energietransitie.

Het boek

Het boek is voortgekomen uit een brede coalitie van 21 partijen uit het energiesysteem. Dit zijn publieke en private organisaties met uiteenlopende rollen, met de gedeelde overtuiging dat goede gesprekken en beslissingen over energie beginnen vanuit helder inzicht in de werking van het energiesysteem. De partners hebben samen de inhoud helpen afbakenen en kiezen. Daarnaast hebben ze expertise beschikbaar gemaakt om de informatie in Zó werkt energie in Nederland aan te scherpen en te toetsen.

““Wanneer iets complex is, is het juist belangrijk om op een begrijpelijke manier uitleg te geven. Ik ben daarom ook heel blij met dit boek. In dit boek vindt u duidelijke en uitgebreide informatie over de wereld van energie binnen Nederland.””

Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Dilan Yeşilgöz

Enthousiast over Zó werkt energie in Nederland?

Neem vooral contact op als je vragen hebt of kansen ziet voor samenwerking met het netwerk.