Training

Zó werkt de geneesmiddelenzorg

Locatie

De Argumentenfabriek (Amsterdam Oud-West)

Duur

1 dagdeel, van 9.30 – 12.30 of van 13.30 tot 16.30

Relevante fabriekers

Beschikbare data


Bijna iedereen gebruikt geneesmiddelen. Van een paracetamol tegen hoofdpijn tot chemotherapie bij kanker. Hoe komt een geneesmiddel tot stand? Wie bewaakt de veiligheid ervan? Welke wetten spelen hierbij een rol? En wie bepaalt of een geneesmiddel in het verzekerde pakket komt? Als je antwoord wil op deze en nog veel meer vragen, dan is de training Zó werkt de geneesmiddelenzorg echt iets voor jou.

Deze training kan eventueel ook online worden gegeven.

Relevante fabriekers

Beschikbare data

Nog plek(ken) beschikbaar


De training is voor professionals die in en om de (geneesmiddelen)zorg werken, zoals bij fabrikanten, in de apotheek, bij overheidsorganisaties en bij patiëntenverenigingen. We nemen je in vogelvlucht mee in de wereld van de geneesmiddelenzorg. We kijken naar de rol van relevante partijen, wetgeving en natuurlijk komen ook de geldstromen rond een geneesmiddel aan bod. Om de opgedane kennis toe te passen op jouw eigen situatie, oefenen we met casuïstiek en onze denkmodellen. Het resultaat: Je kan globaal uitleggen hoe geneesmiddelenzorg in Nederland is geregeld en je kent de weg om jouw doelen daarbinnen te bereiken.

Wat leer je?

Na het volgen van deze training ben je in staat om:

 • De kern van geneesmiddelenzorg binnen ons zorgstelsel uit te leggen
 • De weg te vinden naar (samenwerkings)partners rond geneesmiddelenzorg

Programma

Praktische informatie

 • Doelgroep

  Deze training is geschikt voor iedereen die betrokken is bij of meer wil weten over geneesmiddelenzorg. Denk aan beleidsmakers, adviseurs en belangenbehartigers. Zowel bij (semi)publieke organisaties als private partijen.

 • Lesmateriaal

  Bij deze training ontvang je na afloop kosteloos het boek Zo werk de geneesmiddelenzorg, of naar keuze een ander boek uit de serie van Platform Zó werkt de zorg.

 • Onze trainers

  Deze training komt tot stand in samenwerking met Platform Zó werkt de zorg. De trainers hebben meerdere boeken op hun naam staan die zijn uitgegeven namens Platform Zó werkt de zorg.

 • Incompany

  We bieden deze training incompany aan, zowel online als fysiek.  Neem contact met ons op over de mogelijkheden, we maken graag een passend voorstel.