Training

Zó werkt de geneesmiddelenzorg

Locatie

Online

Duur

1 dagdeel, van 9 tot 12.30 uur. Twee keer 1,5 uur les met een onderbreking van 30 minuten pauze.

Kosten

€ 350 vrijgesteld van BTW

Relevante fabriekers

Beschikbare data

Nog plek(ken) beschikbaar


De wereld rond geneesmiddelen beter begrijpen.

Relevante fabriekers

Beschikbare data

Nog plek(ken) beschikbaar


Bijna iedereen gebruikt geneesmiddelen. Van een paracetamol tegen hoofdpijn tot chemotherapie bij kanker. Hoe komt een geneesmiddel tot stand? Wie bewaakt de veiligheid ervan? Welke wetten spelen hierbij een rol ? En wie bepaalt of een geneesmiddel in het verzekerde pakket komt? Als je antwoord wil weten op deze en nog veel meer vragen, dan is de training Zó werkt de geneesmiddelenzorg echt iets voor jou.

De training is voor professionals die in en om de (geneesmiddelen)zorg werken, zoals bij fabrikanten, in de apotheek, bij overheidsorganisaties en bij patiëntenverenigingen. We nemen je in vogelvlucht mee in de wereld van de geneesmiddelenzorg. We kijken naar de rol van relevante partijen, wetgeving en natuurlijk komen ook de geldstromen rond een geneesmiddel aan bod. Om de opgedane kennis toe te passen op jouw eigen situatie, oefenen we met casuïstiek en onze denkmodellen. Het resultaat: Je kan globaal uitleggen hoe geneesmiddelenzorg in Nederland is geregeld en je kent de weg om jouw doelen daarbinnen te bereiken.

Wat leer je?

Na het volgen van deze training ben je in staat om:

 • De kern van geneesmiddelenzorg binnen ons zorgstelsel uit te leggen
 • Jouw doelen helder te formuleren
 • De weg te vinden naar (samenwerkings)partners rond geneesmiddelenzorg

Programma

 • Introductie op het zorgstelsel

  We bespreken de geneesmiddelenzorg in vogelvlucht: Welke route doorloopt een nieuw geneesmiddel? Welke organisaties bewaken de kwaliteit en veiligheid van een geneesmiddel? Welke wetten zijn relevant voor geneesmiddelenzorg? En hoe komt de prijs van een geneesmiddel tot stand?

 • Oefenen met je eigen casuïstiek

  Nadenken over geneesmiddelenzorg werkt het best met concrete voorbeelden. We oefenen met vragen die we van tevoren van deelnemers ontvangen en met voorbeelden uit ons werk.

Praktische informatie

 • Doelgroep

  Deze online training is geschikt voor iedereen die betrokken is bij of meer wil weten over geneesmiddelenzorg. Denk aan beleidsmakers, adviseurs en belangenbehartigers. Zowel bij (semi)publieke organisaties als private partijen.

 • Lesmateriaal

  Bij deze online training ontvang je na afloop kosteloos het e-boek Zo werk de geneesmiddelenzorg, of naar keuze een ander e-boek uit de serie van Platform Zó werkt de zorg.

 • Onze trainers

  Deze training komt tot stand in samenwerking met Platform Zó werkt de zorg. De trainers hebben meerdere boeken op hun naam staan die zijn uitgegeven namens Platform Zó werkt de zorg.

 • Incompany

  Uiteraard is deze training ook incompany beschikbaar. Voor bestuurders en managers bieden we op verzoek een maatwerktraining aan. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.

 • Korting

  Bij het bijwonen van drie trainingen aangeboden door Zó werkt de zorg krijg je 150 euro korting.