Training

Zó werkt de zorg

Locatie

Online

Duur

1 dagdeel, van 9 tot 12.30 uur. Twee keer 1,5 uur les met een onderbreking van 30 minuten pauze.

Kosten

€ 350 vrijgesteld van BTW

Relevante fabriekers

Wil je beter begrijpen hoe het zorgstelsel in Nederland werkt? Wil je snappen hoe jouw werk zich verhoudt tot dat van anderen in de zorg? En wil je meer zicht hebben op samenwerkingspartners? Dan is de training Zó werkt de zorg echt iets voor jou.

Relevante fabriekers

De training is voor professionals die in en om de zorg werken: zorgprofessionals, beleidsmakers en adviseurs. We nemen je in vogelvlucht mee door de opbouw van ons zorgstelsel. Om de opgedane kennis toe te passen op jouw eigen situatie, oefenen we met casuïstiek en enkele van onze denkmodellen. Het resultaat: Je kent de basis van ons zorgstelsel en je weet de weg om jouw doelen daarbinnen te bereiken.

Na het volgen van deze training ben je in staat om:

 • De kern van ons zorgstelsel uit te leggen
 • Jouw doelen helder te formuleren
 • De weg te vinden naar (samenwerkings)partners in de zorg

Programma

 • Introductie op het zorgstelsel

  Wat is de basisgedachte achter ons stelsel? Wat regelen de stelselwetten en hoe loopt de toegang naar zorg en ondersteuning per wet? We behandelen relevante spelers en hun rol. En we kijken naar de belangrijkste geldstromen.

 • Oefenen met je eigen casuïstiek

  Nadenken over hoe de zorg werkt het best met concrete voorbeelden. We oefenen met vragen die we van tevoren van deelnemers ontvangen en met voorbeelden uit de media.

Praktische informatie

 • Doelgroep

  Deze online training is geschikt voor iedereen die betrokken is bij zorg en ondersteuning: zorgprofessionals, beleidsmakers, adviseurs. Zowel bij bij (semi)publieke organisaties als private partijen.

 • Lesmateriaal

  Bij deze online training ontvang je na afloop kosteloos het e-boek Zó werkt de zorg in Nederland, of naar keuze een ander e-boek uit de serie van Platform Zó werkt de zorg.

 • Onze trainers

  Deze training komt tot stand in samenwerking met Platform Zó werkt de zorg. De trainers zijn behendig met het kort en bondig uitleggen van de werking van ons zorgstelsel. Zij hebben meerdere boeken op hun naam staan die zijn uitgegeven namens Platform Zó werkt de zorg.

 • Incompany

  Uiteraard is deze training ook incompany beschikbaar. Voor bestuurders en managers bieden we op verzoek een maatwerktraining aan. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.

 • Korting

  Bij het bijwonen van drie trainingen aangeboden door Zó werkt de zorg krijg je 150 euro korting.