Training

Zó werkt de zorg in Nederland

Locatie

Op locatie

Duur

1 dagdeel, van 9.30 – 12.30 of van 13.30 tot 16.30

Relevante fabriekers

Beschikbare data

Nog plek(ken) beschikbaar


Wil je beter begrijpen hoe het zorgstelsel in Nederland werkt? Wil je snappen hoe jouw werk zich verhoudt tot dat van anderen in de zorg? En wil je meer zicht hebben op samenwerkingspartners? Dan is de training Zó werkt de zorg in Nederland echt iets voor jou.

Deze training kan eventueel ook online worden gegeven.

Relevante fabriekers

Beschikbare data

Nog plek(ken) beschikbaar


De training is voor professionals die in en om de zorg werken: zorgprofessionals, beleidsmakers en adviseurs. We nemen je in vogelvlucht mee door de opbouw van ons zorgstelsel. Om de opgedane kennis toe te passen op jouw eigen situatie, oefenen we met casuïstiek en enkele van onze denkmodellen. Het resultaat: Je kent de basis van ons zorgstelsel en je weet de weg om jouw doelen daarbinnen te bereiken.

Na het volgen van deze training ben je in staat om:

 • De kern van ons zorgstelsel uit te leggen
 • De weg te vinden naar (samenwerkings)partners in de zorg

Vragen?

Neem contact op met Lisanne van Eersel

lisanne@argumentenfabriek.nl
+316 27 13 1992
Meer over Lisanne van Eersel

Programma

 • Introductie op het zorgstelsel

  Wat is de basisgedachte achter ons stelsel? Wat regelen de stelselwetten en hoe loopt de toegang naar zorg en ondersteuning per wet? We behandelen relevante spelers en hun rol. En we kijken naar de belangrijkste geldstromen.

 • Oefenen met je eigen casuïstiek

  Nadenken over hoe de zorg werkt het best met concrete voorbeelden. We oefenen met vragen die we van tevoren van deelnemers ontvangen en met voorbeelden uit de media.

Praktische informatie

 • Doelgroep

  Deze training is geschikt voor iedereen die betrokken is bij zorg en ondersteuning: zorgprofessionals, beleidsmakers, adviseurs. Zowel bij bij (semi)publieke organisaties als private partijen.

 • Lesmateriaal

  Bij deze training ontvang je na afloop kosteloos het boek Zó werkt de zorg in Nederland, of naar keuze een ander boek uit de serie van Platform Zó werkt de zorg.

 • Onze trainers

  Deze training komt tot stand in samenwerking met Platform Zó werkt de zorg. De trainers zijn behendig met het kort en bondig uitleggen van de werking van ons zorgstelsel. Zij hebben meerdere boeken op hun naam staan die zijn uitgegeven namens Platform Zó werkt de zorg.

 • Incompany

  We bieden deze training incompany aan, zowel online als fysiek.  Neem contact met ons op over de mogelijkheden, we maken graag een passend voorstel.