Training

Zó werkt de gehandicaptenzorg

Locatie

Online

Duur

1 dagdeel, van 9 tot 12.30 uur. Twee keer 1,5 uur les met een onderbreking van 30 minuten pauze.

Kosten

€ 350 vrijgesteld van BTW

Relevante fabriekers

Beschikbare data

Nog plek(ken) beschikbaar


Zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking beter begrijpen.

Relevante fabriekers

Beschikbare data

Nog plek(ken) beschikbaar


Nederland telt twee tot drie miljoen mensen met een of meer beperkingen, van lichamelijke en zintuiglijke tot licht verstandelijke en zeer ernstige meervoudige beperkingen. Afhankelijk van hun situatie hebben deze mensen zorg en ondersteuning nodig. Welke vormen van zorg en ondersteuning kunnen zij krijgen? Welke wetten regelen dit en wie betaalt wat?

Als je beter wil begrijpen hoe gehandicaptenzorg geregeld is, dan is deze training echt iets voor jou.

De training is voor professionals die in en om de (gehandicapten)zorg werken: zorgprofessionals, beleidsmakers en adviseurs. We laten je zien wat de rol van de gemeente, zorgverzekeraars en zorgkantoren is en welke andere partijen van belang zijn. We bespreken relevante wetten en zoomen in op hulpmiddelen en het gebruik van een pgb. Om de opgedane kennis toe te passen op jouw eigen situatie, oefenen we met casuïstiek en onze denkmodellen. Het resultaat: Je weet je weg te vinden in de gehandicaptenzorg en begrijpt beter hoe je jouw doelen daarbinnen kan bereiken.

Wat leer je?

Na het volgen van deze training ben je in staat om:

 • De hoofdvormen van gehandicaptenzorg te benoemen
 • Aan te geven hoe de inkoop en toegang op hoofdlijnen zijn geregeld en wat het verschil is tussen zorg in natura en pgb
 • Jouw doelen helder te formuleren
 • De weg te vinden naar (samenwerkings)partners in gehandicaptenzorg

Vragen?

Neem contact op met Gertrude van Driesten

gertrude@argumentenfabriek.nl
+31 6 8157 1092
Meer over Gertrude van Driesten

Programma

 • Introductie op het zorgstelsel

  Wat zijn de hoofdvormen van gehandicaptenzorg? Wat regelen de Wet publieke gezondheid, Wmo, Jeugdwet Zorgverzekeringswet en Wet langdurige zorg? Welke spelers kom je zoal tegen? Wat zijn vormen van wettelijke vertegenwoordiging? En uit welke wet worden hulpmiddelen betaald?

 • Oefenen met je eigen casuïstiek

  Nadenken over gehandicaptenzorg werkt het best met concrete voorbeelden. We oefenen met vragen die we van tevoren van deelnemers ontvangen en met voorbeelden uit de praktijk.

Praktische informatie

 • Doelgroep

  Deze online training is geschikt voor iedereen die betrokken is bij gehandicaptenzorg, zoals zorgprofessionals, beleidsmakers en adviseurs. Zowel bij (semi)publieke organisaties als private partijen.

 • Lesmateriaal

  Bij deze online training ontvang je na afloop kosteloos het e-boek Zó werk de gehandicaptenzorg, of naar keuze een ander e-boek uit de serie van Platform Zó werkt de zorg.

 • Onze trainers

  Deze training komt tot stand in samenwerking met Platform Zó werkt de zorg. De trainers hebben meerdere boeken op hun naam staan die zijn uitgegeven namens Platform Zó werkt de zorg.

 • Incompany

  Uiteraard is deze training ook incompany beschikbaar. Voor bestuurders en managers bieden we op verzoek een maatwerktraining aan. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.

 • Korting

  Bij het bijwonen van drie trainingen aangeboden door Zó werkt de zorg krijg je 150 euro korting.