Training

Zó werkt de gehandicaptenzorg

Locatie

De Argumentenfabriek (Amsterdam Oud-West)

Duur

1 dagdeel, van 9.30 – 12.30 of van 13.30 tot 16.30

Relevante fabriekers

Beschikbare data


Zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking beter begrijpen. Nederland telt twee tot drie miljoen mensen met een of meer beperkingen, van lichamelijke en zintuiglijke tot licht verstandelijke en zeer ernstige meervoudige beperkingen. Afhankelijk van hun situatie hebben deze mensen zorg en ondersteuning nodig. Welke vormen van zorg en ondersteuning kunnen zij krijgen? Welke wetten regelen dit en wie betaalt wat?

Deze training kan eventueel ook online worden gegeven.

Relevante fabriekers

Beschikbare data

Nog plek(ken) beschikbaar


Als je beter wil begrijpen hoe gehandicaptenzorg geregeld is, dan is deze training echt iets voor jou.

De training is voor professionals die in en om de (gehandicapten)zorg werken: zorgprofessionals, beleidsmakers en adviseurs. We laten je zien wat de rol van de gemeente, zorgverzekeraars en zorgkantoren is en welke andere partijen van belang zijn. We bespreken relevante wetten en zoomen in op hulpmiddelen en het gebruik van een pgb. Om de opgedane kennis toe te passen op jouw eigen situatie, oefenen we met casuïstiek en onze denkmodellen. Het resultaat: Je weet je weg te vinden in de gehandicaptenzorg en begrijpt beter hoe je jouw doelen daarbinnen kan bereiken.

Wat leer je?

Na het volgen van deze training ben je in staat om:

 • De hoofdvormen van gehandicaptenzorg te benoemen
 • Aan te geven hoe de inkoop en toegang op hoofdlijnen zijn geregeld en wat het verschil is tussen zorg in natura en pgb
 • De weg te vinden naar (samenwerkings)partners in gehandicaptenzorg

Programma

Praktische informatie

 • Doelgroep

  Deze training is geschikt voor iedereen die betrokken is bij gehandicaptenzorg, zoals zorgprofessionals, beleidsmakers en adviseurs. Zowel bij (semi)publieke organisaties als private partijen.

 • Lesmateriaal

  Bij deze training ontvang je na afloop kosteloos het boek Zó werk de gehandicaptenzorg, of naar keuze een ander boek uit de serie van Platform Zó werkt de zorg.

 • Onze trainers

  Deze training komt tot stand in samenwerking met Platform Zó werkt de zorg. De trainers hebben meerdere boeken op hun naam staan die zijn uitgegeven namens Platform Zó werkt de zorg.

 • Incompany

  We bieden deze training incompany aan, zowel online als fysiek.  Neem contact met ons op over de mogelijkheden, we maken graag een passend voorstel.