28 september 2021

Door Anouk Mulder

Een sportbond als klant!

Sport

Wat worden onze ambities voor de komende jaren? Wij begeleiden al jaren, met veel plezier, allerlei organisaties met deze vraag. Afgelopen jaar hebben we dit voor het eerst voor een sportbond mogen doen: de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KSNB). Hiermee ging een droom van twee fabriekers in vervulling. Zij kunnen zelf nauwelijks schaatsen maar volgen de sport al jaren.

In het denktraject met de KNSB hebben we volgens onze drie vaste denkstappen gewerkt.

In de analysefase kwam de complexiteit van de wereld waarin de KNSB opereert helder naar voren. Zo is de KNSB er bijvoorbeeld, net als andere sportbonden, én voor de professionals én voor de amateurs. Dat zijn echt verschillende werelden met verschillende belangen. Dat bleek aan de uiteenlopende thema’s die in de gesprekken langskwamen zoals: internationale wedstrijdreglementen, toegankelijkheid van accommodaties, relatie met sponsors, betrekken van jeugd, klimaatverandering, gezondheid, binding met fans.

De gekozen koers, die een periode van acht jaar bestrijkt, kent zes ambities, waaronder deze: Nederland is en blijft toonaangevend in het wereldwijde schaatsen en skaten. De koers is in een fraai boekje vastgelegd en de ledenvergadering heeft hem goedgekeurd. De KNSB kan dus vooruit!

Wil je meer weten over dit traject of eens sparren of we ook wat voor jou kunnen doen? Neem vrijblijvend contact op met onze sport-fabriekers: Kees Wessels en Anouk Mulder.

Vragen?

Neem contact op met Anouk Mulder

anouk@argumentenfabriek.nl
+31 20 412 4001
Meer over Anouk Mulder