Over dit project
Werktuigbouwkunde bevindt zich in een dynamische en complexe situatie. Het bedrijfsleven en de maatschappij staan te springen om goed opgeleide werktuigbouwkundigen én technologische innovaties. Het vakgebied ontwikkelt zich snel en met grote sprongen wat leidt tot nieuwe onderzoeksgebieden en samenwerkingen. Het aantal faculteitsstudenten en -medewerkers is groeiende. De renovatie en tijdelijke verhuizing van de faculteit en onderzoeksfaciliteiten komen eraan. De faculteit vroeg hierom onze hulp bij het ontwikkelen van een richtinggevende visie voor de toekomst.
De faculteit wilde komen tot een visie die breed gedragen wordt door de medewerkers. Hierom heeft de Argumentenfabriek in vijf denksessies het perspectief in kaart gebracht van medewerkers vanuit de verschillende organisatielagen zoals promovendi, docenten en professoren. Ook hebben we denksessies met externen vanuit het bedrijfsleven en de academische wereld begeleid. Aangezien Engels de voertaal van de faculteit is hebben we alle denksessies in het Engels gedaan en is ook het eindproduct in het Engels.
Op basis van de denksessies hebben we Informatiekaarten gemaakt over de relevante interne en externe ontwikkelingen voor de visie van de faculteit; de visie van de faculteit op haar rol; implicaties hiervan voor organisatie, onderwijs, en verhouding met bedrijfsleven; mogelijke toekomstige onderzoeksthema’s en de selectiecriteria voor de onderzoeksthema’s.
De Informatiekaarten zijn gebundeld in een handzaam en fraai vormgegeven visiedocument. Het faculteitsbestuur zal dit gebruiken als uitgangspunt voor de strategische besluiten die het de komende jaren zal moeten nemen.