Brexit rapport

Brexit versterkt, ongeacht de vorm, de Nederlandse kapitaalmarkt. Dat is de opmerkelijke conclusie van het Engelstalige onderzoek ‘Brexit and its effects on European and Dutch Capital Markets’ in opdracht van Stichting Capital Amsterdam.

Relevante fabriekers

Jaar

2019

Over dit project

Door Brexit verkiezen financiële bedrijven in toenemende mate de Europese Unie boven het Verenigd Koninkrijk. Dat is gunstig voor de Nederlandse kapitaalmarkt. Met name handelshuizen, beursplatforms, payment providers en fintech-bedrijven verruilen Londen voor Amsterdam. De ingezette trend is onomkeerbaar, omdat bedrijven zich vanwege de aanhoudende politieke instabiliteit en onzekerheid in het Verenigd Koninkrijk zich bij voorkeur nu vestigen binnen de meer voorspelbare Europese Unie. Dit blijkt uit het Engelstalige onderzoek Brexit and its effects on European and Dutch Capital Markets.

Update 2021

Volgend op het rapport uit 2019, blijkt uit het laatste rapport uit 2021 dat het grootste effect van de ‘harde Brexit’ voor de Nederlandse financiële sector de terugkeer van de handel in Europese aandelen en derivaten naar Amsterdam is. Het uittreden van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie op 31 december 2020 heeft vooralsnog niet voor een grote verhuizing van personen en banen vanuit Londen naar Nederland gezorgd.

Heb jij een financieel vraagstuk binnen de organisatie? Neem dan contact op met Kees Kraaijeveld.