Denktank

Denktank Arbeidsmarkt Gemeenten

Beter omgaan met actuele arbeidsmarktvraagstukken. Dat wil elke gemeente, maar hoe doe je dat? Op initiatief van het A&O fonds Gemeenten, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de vakbonden FNV, CNV en CMHF is in 2021 de Denktank Arbeidsmarkt Gemeenten samengesteld. Deze denktank heeft het praktische werkboek voor gemeenten “Succesvol de arbeidsmarkt op!” ontwikkeld dat in oktober 2021 is verschenen.

Sectoren

Werk

Jaar

2021

Over de arbeidsmarkt voor gemeenten

Gemeentes zijn als werkgever bijzonder omdat ze tegelijkertijd op meerdere arbeidsmarkten actief zijn. Ze hebben immers voor het uitvoeren van hun taken uiteenlopende specialisten nodig. Zoals bijvoorbeeld op gebied van ICT, zorg & welzijn, financiën, bouwkunde of gedragswetenschap. Op veel van deze deelarbeidsmarkten zijn (dreigende) tekorten, wat de urgentie om het goed te doen op de arbeidsmarkt verhoogd.

Het werkboek Succesvol de arbeidsmarkt op! biedt gemeenten een stapsgewijs denktraject dat in negen stappen toe leidt naar een arbeidsmarktplan op maat.

Publicatie

“Werken met De Argumentenfabriek was inspirerend én uitdagend. Hoog tempo, precisie en keer op keer de vraag “maar wat bedoel je nou precies?“. Zo konden wij als deelnemers diep de inhoud in terwijl de dames van De Argumentenfabriek de rode lijn én het grotere geheel in de gaten hielden. Al met al een zeer effectieve én leuke manier van werken. Want er werd gelukkig ook gelachen!”

Chantal Koster, VNG en Mariska Hidding, A en O fonds Gemeenten