Training

Zó werkt het sociaal domein

Locatie

Op locatie

Duur

1 dagdeel, van 9.30 – 12.30 of van 13.30 tot 16.30

Relevante fabriekers

Beschikbare data

Nog plek(ken) beschikbaar


Ruim twee miljoen mensen in Nederland krijgen hulp van hun gemeente, bijvoorbeeld ondersteuning om zelfstandig thuis te wonen, hulp bij opvoeden en opgroeien of een bijstandsuitkering. Wil jij weten hoe deze gemeentelijke voorzieningen (samen ‘het sociaal domein’ geheten) zijn geregeld? Waar ze samenkomen voor burgers en hoe dit wordt betaald? Dan is de training Zó werkt het sociaal domein iets voor jou.

Deze training kan eventueel ook online worden gegeven.

Relevante fabriekers

Beschikbare data

Nog plek(ken) beschikbaar


De training is voor professionals die in en om het sociaal domein werken: gezondheidsbevorderaars, leefstijlcoaches, praktijkondersteuners, beleidsmakers en adviseurs. We nemen je in vogelvlucht mee door het sociaal domein en de beleidsterreinen die hieraan raken. We kijken naar de taak van de gemeente en laten zien hoe mensen toegang krijgen tot hulp. Om de opgedane kennis toe te passen op jouw eigen situatie, oefenen we met casuïstiek en met onze denkmodellen. Het resultaat: Je kent de plek van het sociaal domein in ons zorgstelsel en je ziet de weg om jouw doelen daarbinnen te bereiken.

Wat leer je?

Zorg

Na het volgen van de masterclass Zó werkt het sociaal domein ben je in staat om:

 • De opgave en hoofvormen  van ondersteuning in het sociaal domein te benoemen
 • Aan te geven wat de Wmo, Jeugdwet en Participatiewet op hoofdlijnen regelen en waar de ondersteuning voor burgers samenkomt
 • Jouw vragen over sociaaldomeinbeleid scherp te formuleren
 • De weg te vinden naar (samenwerkings)partners in het sociaal domein

Vragen?

Neem contact op met Gertrude van Driesten

gertrude@argumentenfabriek.nl
+31 6 8157 1092
Meer over Gertrude van Driesten

Programma

“Ik heb er veel van geleerd. De theorie was heel onderhoudend en relevant voor onze praktijk. De trainers zijn zeer enthousiast en hebben grote kennis van zaken.”

Raad voor Volksgezondheid en Samenleving

Praktische informatie

 • Doelgroep

  Deze training is geschikt voor iedereen die betrokken is bij ondersteuning en zorg voor kwetsbare mensen. Denk aan klantmanagers, wmo-consulenten, sociaal werkers, gezondheidsbevorderaars, leefstijlcoaches, beleidsmakers en adviseurs. Zowel bij (semi)publieke organisaties zoal als private partijen. De training is voor 6-8 personen.

 • Lesmateriaal

  Bij deze training ontvang je na afloop kosteloos het boek Zó werkt het sociaal domein of naar keuze een ander boek uit de serie van Platform Zó werkt de zorg.

 • Onze trainers

  Deze training komt tot stand in samenwerking met Platform Zó werkt de zorg. De trainers hebben meerdere boeken op hun naam staan die zijn uitgegeven namens Platform Zó werkt de zorg.

 • Incompany

  Deze training is op aanvraag, zowel in de basisvariant of als maatwerktraining. Ook voor bestuurders, managers en toezichthouders. Neem contact met ons op over de mogelijkheden, we maken graag een passend voorstel.

“De training was afwisselend in werkvormen en inhoud. Het werkte heel goed dat de trainers gebruik maakten van onze eigen voorbeelden en materiaal.”

Bestuurder sociaal werkorganisatie