Training

Zó werkt de de ouderenzorg

Locatie

Online

Duur

1 dagdeel, van 9 tot 12.30 uur. Twee keer 1,5 uur les met een onderbreking van 30 minuten pauze.

Kosten

€ 350 vrijgesteld van BTW

Relevante fabriekers

94% van de ouderen die zorg en ondersteuning nodig hebben, woont thuis. Om welke vormen van zorg en ondersteuning gaat het zoal? Welke wet regelt wat? Hoe is de toegang geregeld en wie houdt toezicht op de kwaliteit? Als je meer wil weten over hoe ouderenzorg is geregeld in ons zorgstelsel, dan is deze training echt iets voor jou.

Relevante fabriekers

94 procent van de ouderen die zorg en ondersteuning nodig hebben, woont thuis. Om welke vormen van zorg en ondersteuning gaat het zoal? Welke wet regelt wat? Hoe is de toegang geregeld en wie houdt toezicht op de kwaliteit? Als je meer wil weten over hoe ouderenzorg is geregeld in ons zorgstelsel, dan is deze training echt iets voor jou.  

De training is voor professionals die in en om de (ouderen)zorg werken: beleidsmakers en adviseurs. We laten je zien wat de rol van de gemeente, zorgverzekeraars en zorgkantoren is en welke andere partijen van belang zijn. We bespreken relevante wetten en kijken vooruit naar de toekomst: Welke uitdagingen komen er op de ouderenzorg af? Om de opgedane kennis toe te passen op jouw eigen situatie, oefenen we met casuïstiek en onze denkmodellen. Het resultaat: Je kent de hoofdingrediënten van ons stelsel voor ouderenzorg en je weet de weg om jouw doelen daarbinnen te bereiken. 

Na het volgen van deze training ben je in staat om: 

 • De negen vormen van ouderenzorg te benoemen en via welke wet ze geregeld worden  
 • Aan te geven welke spelers relevant zijn voor goede kwaliteit van ouderenzorg  
 • Jouw doelen helder te formuleren 
 • De weg te vinden naar (samenwerkings)partners in ouderenzorg 

Programma

 • Introductie op het zorgstelsel

  Wat zijn de negen vormen van ouderenzorg? Wat regelen de Wmo, Zorgverzekeringswet en Wet langdurige zorgWelke spelers kom je zoal tegen en hoe lopen de belangrijkste geldstromen?

 • Oefenen met je eigen casuïstiek

  Nadenken over ouderenzorg werkt het best met concrete voorbeelden. We oefenen met vragen die we van tevoren van deelnemers ontvangen en met voorbeelden uit de media.

Praktische informatie

 • Doelgroep

  Deze online training is geschikt voor iedereen die betrokken is bij ouderenzorg, zoals zorgprofessionals, beleidsmakers en adviseurs. Zowel  bij (semi)publieke organisaties zoal als private partijen.

 • Lesmateriaal

  Bij deze online training ontvang je na afloop kosteloos het e-boek Zó werkt de ouderenzorg, of naar keuze een ander e-boek uit de serie van Platform Zó werkt de zorg.

 • Onze trainers

  Deze training komt tot stand in samenwerking met Platform Zó werkt de zorg. De trainers hebben meerdere boeken op hun naam staan die zijn uitgegeven namens Platform Zó werkt de zorg.

 • Incompany

  Uiteraard is deze training ook incompany beschikbaar. Voor bestuurders en managers bieden we op verzoek een maatwerktraining aan. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.

 • Korting

  Bij het bijwonen van drie trainingen aangeboden door Zó werkt de zorg krijg je 150 euro korting.