Training

Zó werkt de ouderenzorg

Locatie

Op locatie

Duur

1 dagdeel, van 9.30 – 12.30 of van 13.30 tot 16.30

Relevante fabriekers

Beschikbare data

Nog plek(ken) beschikbaar


94% van de ouderen die zorg en ondersteuning nodig hebben, woont thuis. Om welke vormen van zorg en ondersteuning gaat het zoal? Welke wet regelt wat? Hoe is de toegang geregeld en wie houdt toezicht op de kwaliteit? Als je meer wil weten over hoe ouderenzorg is geregeld in ons zorgstelsel, dan is deze training echt iets voor jou.

Deze training kan eventueel ook online worden gegeven.

Relevante fabriekers

Beschikbare data

Nog plek(ken) beschikbaar


De huisarts is spil in het web van ons zorgstelsel. Wil jij beter begrijpen hoe de wereld van de huisartsenzorg eruitziet? Met welke spelers en regels huisartsen te maken hebben? En hoe de geldstromen lopen tussen burgers, huisartsen, zorgverzekeraars en andere partijen? Volg dan de training Zó werkt de huisartsenzorg. We bieden de training op aanvraag, fysiek of online.

De training is voor organisaties met professionals die in en om de (huisartsen)zorg werken: zorgprofessionals, beleidsmakers en adviseurs. We laten je zien wat de rol van de zorgverzekeraars, toezichthouders en andere belangrijke spelers is. We geven een bondig overzicht van de relevante wetten en zoomen in op de bekostiging van de huisartsenzorg. Om de opgedane kennis toe te passen op jouw eigen situatie, oefenen we met casuïstiek. Het resultaat: Je weet je weg te vinden in de huisartsenzorg en begrijpt beter hoe je jouw doelen hierbinnen kunt bereiken. Wat leer je in deze training?

Na het volgen van deze training weet je:

 • Wat de rol van de huisarts is en hoe deze zich verhoudt tot andere belangrijke spelers in het zorgstelsel
 • Wat de belangrijkste wetten op hoofdlijnen regelen over de huisartsenzorg
 • Hoe de geldstromen lopen tussen huisartsen en andere spelers

En kun je:

 • Deze kennis toepassen in je eigen werkveld

Programma

Praktische informatie

 • Doelgroep

  Deze training is geschikt voor iedereen die betrokken is bij ouderenzorg, zoals zorgprofessionals, beleidsmakers en adviseurs. Zowel  bij (semi)publieke organisaties zoal als private partijen.

 • Lesmateriaal

  Bij deze training ontvang je na afloop kosteloos het boek Zó werkt de ouderenzorg, of naar keuze een ander boek uit de serie van Platform Zó werkt de zorg.

 • Onze trainers

  Deze training komt tot stand in samenwerking met Platform Zó werkt de zorg. De trainers hebben meerdere boeken op hun naam staan die zijn uitgegeven namens Platform Zó werkt de zorg.

 • Incompany

  We bieden deze training incompany aan, zowel online als fysiek.  Neem contact met ons op over de mogelijkheden, we maken graag een passend voorstel.