Training

Zó werkt de geestelijke gezondheidszorg

Locatie

Online

Duur

1 dagdeel, van 9 tot 12.30 uur. Twee keer 1,5 uur les met een onderbreking van 30 minuten pauze.

Kosten

€ 350 BTW vrij

Relevante fabriekers

Beschikbare data

Nog plek(ken) beschikbaar


De zorg en ondersteuning voor mensen met psychische problemen beter begrijpen.

Relevante fabriekers

Beschikbare data

Nog plek(ken) beschikbaar


Wat is het verschil tussen een psycholoog, psychiater en psychotherapeut? Hoe werkt forensische ggz voor mensen met psychische problemen die veroordeeld zijn voor een delict? En wie betaalt wat voor deze zorg? Wil jij beter begrijpen hoe de ggz in Nederland is geregeld, dan is de training Zó werkt de geestelijke gezondheidszorg echt iets voor jou.

De training is voor zorgverleners die in en in de ggz werken, beleidsmakers die het stelsel moeten regelen en toezichthouders. We geven je in deze training overzicht in de complexe maar boeiende wereld van de ggz. Welke wetten regelen het, wie betaalt wat en wie zijn belangrijke spelers? Om de opgedane kennis toe te passen op jouw eigen situatie, oefenen we met casuïstiek en met onze denkmodellen. Het resultaat: Je kent de plek van de ggz in ons zorgstelsel en je ziet de weg om jouw doelen daarbinnen te bereiken.

Wat leer je?

Na het volgen van de masterclass Zó werkt de ggz ben je in staat om:

 • De vormen van jeugd-, curatieve en forensische ggz te onderscheiden
 • Aan te geven welke wetten deze vormen van zorg en ondersteuning regelen en welke hoofdrolspelers hierin van belang zijn
 • Jouw vragen over de organisatie van de ggz scherp te formuleren
 • De weg te vinden naar (samenwerkings)partners in en om de ggz

Programma

“De trainer is zeer deskundig en hielp me mijn vragen te plaatsen binnen de aangeboden leerstof”

Medisch adviseur

Praktische informatie

 • Doelgroep

  Deze online training is geschikt voor iedereen die betrokken is bij ondersteuning en zorg voor mensen met psychische problemen. Denk aan therapeuten, psychologen, psychiaters, begeleiders, (praktijkondersteuners) huisartsen, beleidsmakers en adviseurs. Zowel bij (semi)publieke organisaties zoal als private partijen.

 • Lesmateriaal

  Bij deze online training ontvang je na afloop kosteloos het boek Zó werkt de ggz of naar keuze een ander boek uit de serie van Platform Zó werkt de zorg.

 • Onze trainers

  Deze training komt tot stand in samenwerking met Platform Zó werkt de zorg. De trainers hebben meerdere boeken op hun naam staan die zijn uitgegeven namens Platform Zó werkt de zorg.

 • Incompany

  Uiteraard is deze training ook incompany beschikbaar. Voor bestuurders en managers bieden we op verzoek een maatwerktraining aan. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.

 • Korting

  Bij het bijwonen van drie trainingen aangeboden door Zó werkt de zorg krijg je 150 euro korting.

“Ik ben onder de indruk van de mate waarin ze zich in onze inhoudelijke context hebben verplaatst’ en: ‘Hun enthousiasme is aanstekelijk.”

College ter Beoordeling van Geneesmiddelen