Training

Helder denken

Locatie

Online

Duur

2 dagdelen

Kosten

€ 695 BTW vrij

Relevante fabriekers

Beschikbare data

Nog plek(ken) beschikbaar


Krijg je een overvloed aan informatie en moet je snel complexe beslissingen nemen, adviezen geven, oordelen, je keuzes onderbouwen? Dan kan de Denkacademie je helpen! Met onze online training Helder denken vergroot je snel en effectief je denkkracht, zodat je valkuilen leert vermijden en beter denkwerk verricht in minder tijd. Je leert ook hoe je je denkwerk helder kan overbrengen en anderen kunt overtuigen van je standpunt.

Relevante fabriekers

Beschikbare data

Nog plek(ken) beschikbaar


Wat leer je?

 • Denkpatronen doorzien
 • Complexe informatie visualiseren
 • Helder analyseren
 • Helder communiceren
 • Goed argumenteren
 • Krachtig overtuigen

Vragen?

Neem contact op met Shaun Lednor

shaun@denkacademie.nl
+31 20 412 4001
Meer over Shaun Lednor

Praktische zaken

Duur

Deze online training duurt 2 dagdelen, verdeeld over 2 weken.
U krijgt per dagdeel twee keer 1,5 uur les met een onderbreking van 30 minuten pauze.

Doelgroep

Professionals die geconfronteerd worden met een overvloed aan informatie, snel complexe beslissingen moet nemen of adviezen moet geven en oordelen moet onderbouwen.

Lesmateriaal

Ons e-boek Nooit meer de weg kwijt in je brein, geschreven door de oprichters van de Denkacademie, Kees Kraaijeveld en Suzanne Weusten, ontvang je bij aanvang van de training en is inbegrepen in de prijs.

Incompany?

Uiteraard is deze online training ook incompany beschikbaar. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.

Programma dagdeel 1

 • Hoe werkt ons brein?

  Wat is denken eigenlijk en hoe denk jij zelf na? Welke processen spelen zich af in ons hoofd? Hoe nemen we waar en wat kan er misgaan bij observeren? We besteden aandacht aan de meest voorkomende observatiefouten en hoe je ze kunt voorkomen en repareren.

 • Concretiseren

  Concreter is beter. Concreet taalgebruik is de basis van helder denken en helpt om observatiefouten te voorkomen. We behandelen zeven vervormingen van taal en passen deze onder meer toe op teksten en voorbeelden uit de eigen praktijk.

 • Argumenteren

  Hoe kun je stellingen en argumenten ordenen? Hoe kun je deze kritisch beoordelen? Hoe kun je je argumentatie verbeteren? Je leert De Argumentenladder gebruiken om snel en goed te argumenteren.

“De Argumentenladder helpt mij om mijn gedachten goed te ordenen.”

DCMR Milieudienst Rijnmond

Programma dagdeel 2

 • Denksessie

  Een denksessie is een manier om snel en gericht veel informatie te verzamelen en om observatiefouten te voorkomen. We gaan aan de slag met een complex vraagstuk, formuleren een centrale vraag en verzamelen de antwoorden in een denksessie.

 • Drogredeneringen

  Wat zijn logische denkfouten, ook bekend als drogredeneringen? Wat zijn de belangrijkste typen, hoe kun je ze herkennen en voorkomen? Deelnemers gaan op zoek naar drogredeneringen uit de eigen praktijk.

 • Overtuigen

  Wat zijn de basisprincipes voor het houden van een overtuigend betoog? Hoe kun je het geleerde denkgereedschap toepassen? Deelnemers passen het geleerde meteen toe in de praktijk en formuleren een overtuigend betoog.