Training

Helder denken

Locatie

Op locatie

Duur

2 dagen

Kosten

1250 vrijgesteld van BTW

Relevante fabriekers

Beschikbare data

Nog 10 plek(ken) beschikbaar

Nog 10 plek(ken) beschikbaar

Nog 10 plek(ken) beschikbaar


Krijg je een overvloed aan informatie en moet je snel complexe beslissingen nemen, adviezen geven, oordelen, je keuzes onderbouwen? Dan kan de Denkacademie je helpen! Met onze tweedaagse training Helder denken vergroot je snel en effectief je denkkracht, zodat je valkuilen leert vermijden en beter denkwerk verricht in minder tijd. Je leert ook hoe je je denkwerk helder kan overbrengen en anderen kunt overtuigen van je standpunt.

Relevante fabriekers

Beschikbare data

Nog 10 plek(ken) beschikbaar

Nog 10 plek(ken) beschikbaar

Nog 10 plek(ken) beschikbaar


Wat leer je?

 • Denkpatronen doorzien
 • Complexe informatie visualiseren
 • Helder analyseren
 • Helder communiceren
 • Goed argumenteren
 • Krachtig overtuigen

Vragen?

Neem contact op met Shaun Lednor

shaun@denkacademie.nl
+31 20 412 4001
Meer over Shaun Lednor

Praktische zaken

Duur

Deze training duurt 2 opvolgende dagen. Dag 1 van 10 tot 17 uur en dag 2 van 9.30 tot 16.30 uur.

Locatie

De training vindt plaats bij De Argumentenfabriek in Amsterdam Oud-West. Het is mogelijk de training te boeken inclusief hotelovernachting, je kunt dit aangeven in het ‘opmerkingen’ veld bij je inschrijving voor meer informatie.

Doelgroep

Professionals die geconfronteerd worden met een overvloed aan informatie, snel complexe beslissingen moet nemen of adviezen moet geven en oordelen moet onderbouwen.

Lesmateriaal

Ons e-boek Nooit meer de weg kwijt in je brein, geschreven door de oprichters van de Denkacademie, Kees Kraaijeveld en Suzanne Weusten, ontvang je bij aanvang van de training en is inbegrepen in de prijs.

Incompany?

Uiteraard is deze online training ook incompany beschikbaar. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.

Programma

 • Hoe werkt ons brein?

  Wat is denken eigenlijk en hoe denk jij zelf na? Welke processen spelen zich af in ons hoofd? Hoe nemen we waar en wat kan er misgaan bij observeren? We besteden aandacht aan de meest voorkomende observatiefouten en hoe je ze kunt voorkomen en repareren.

 • Concretiseren

  Concreter is beter. Concreet taalgebruik is de basis van helder denken en helpt om observatiefouten te voorkomen. We behandelen zeven vervormingen van taal en passen deze onder meer toe op teksten en voorbeelden uit de eigen praktijk.

 • Argumenteren

  Hoe kun je stellingen en argumenten ordenen? Hoe kun je deze kritisch beoordelen? Hoe kun je je argumentatie verbeteren? Je leert De Argumentenladder gebruiken om snel en goed te argumenteren.

 • Logische denkfouten

  Wat zijn logische denkfouten, ook bekend als drogredeneringen? Wat zijn de belangrijkste typen, hoe kun je ze herkennen en voorkomen? Deelnemers gaan op zoek naar drogredeneringen uit de eigen praktijk.

 • Overtuigen

  Wat zijn de basisprincipes voor het houden van een overtuigend betoog? Hoe kun je het geleerde denkgereedschap toepassen? Deelnemers presenteren hun betoog voor de groep.

“De Argumentenladder helpt mij om mijn gedachten goed te ordenen.”

DCMR Milieudienst Rijnmond