Denkhulp en trainingen voor raadsleden

Helder denken voor een betere toekomst. Dat is de missie van De Argumentenfabriek. De fabriek leidt het denkwerk van mensen en organisaties in goede banen zodat zij gefundeerde beslissingen nemen.  

Dit doen we ook graag voor raadsleden. Zij hebben geregeld te maken met complexe maatschappelijke vraagstukken waarover ze weloverwogen willen én moeten besluiten. Om hen hierbij te helpen maakt De Argumentenfabriek al jaren denkhulpen, veelal in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en het ministerie van Binnenlandse Zaken en KoninkrijksrelatiesOok bieden we denkbegeleiding (zoals bij participatieprocessen en onderhandelingen) en verzorgen we diverse trainingen op maat voor raadsleden, zowel via open inschrijving als in company voor groepen zoals gemeenteraden en fracties.

Vragen?

Neem contact op met Dries Bartelink

dries@argumentenfabriek.nl
+31 6 204 89 745
Meer over Dries Bartelink

Denkhulp nodig bij het sluiten van een coalitie- of raadsakkoord?

De Argumentenfabriek staat garant voor onafhankelijkheid en een strak proces. We stellen onderhandelaars in staat te komen tot weloverwogen besluiten. Met als eindresultaat helder geformuleerd en uitvoerbare afspraken met grondig draagvlak.

Producten en diensten voor raadsleden

Hieronder staan diverse producten van De Argumentenfabriek die relevant zijn voor raadsleden.
 

Denkhulpen

 

Andere relevante boeken en kaarten  

 

Denkbegeleiding

We helpen colleges en raden helder nadenken over complexe vragen. Wij brengen wijdlopige discussies terug tot de kern, maken argumentatie helder en doen het denk- en rekenwerk dat nodig is zodat bestuurders weloverwogen kunnen besluiten. Om het denken in goede banen te leiden, maken we heldere visualisaties van onder andere argumenten, geldstromen, processen en structuren. Zo weten we ook in ingewikkelde situaties en bij complexe vraagstukken snel en goed resultaat te boeken. Resultaat door helder denken.

Relevante trainingen  

Hieronder staan de trainingen van De Denkacademie die specifiek gericht zijn op raadsleden. We bieden deze trainingen aan via open inschrijving en in company, bijvoorbeeld voor een complete gemeenteraad en/of fracties. 

Naast deze specifieke trainingen kunnen raadsleden hun denkkracht ook vergroten via één van de andere trainingen van De Denkacademie.