20 december 2023

Studenten denken mee over toekomstbeeld 2040

“Interessant en inspirerend om de structuur te zien die jullie aanbrengen in een gezamenlijke denksessie”. “Door goed te luisteren en te faciliteren nodigen jullie uit tot onderbouwing van trends.” Als onderdeel van de Denktank Nederland2040 waren studenten van de minor Trendwatching van Fontys gisteren bij De Argumentenfabriek.

De studenten hebben hun blik geworpen op trends en prognoses voor 2040. Deze trends zijn door de Denktank Nederland 2040 gekozen als belangrijke onderwerpen voor de komende zestien jaar.

Samen helder denken. Daar gaat het ons om. De generatie waar deze studenten toe behoren heeft te maken met grote maatschappelijke uitdagingen. Zoals het in oktober verschenen opiniestuk in de Volkskrant beschrijft, snakt de maatschappij naar een langetermijnsperspectief. Het is belangrijk om na te denken over hoe we toekomstige belangen concreet kunnen maken. Daarbij is het betrekken van de jongere generaties cruciaal.

We zijn daarom erg blij dat we samen met de studenten het toekomstbeeld van 2040 konden analyseren. Wil je meer weten over het toekomstbeeld van Nederland in 2040? Of wil je zelf meedenken?  Bekijk de website van de denktank.

 

Vragen?

Neem contact op met Dries Bartelink

dries@argumentenfabriek.nl
+31 6 204 89 745
Meer over Dries Bartelink

Wil jij ook meedenken over het toekomstbeeld van Nederland?

Bekijk de website