18 juni 2021

Door Dries Bartelink

Nieuwe editie Leergang Strategie in praktijk voor gemeenten

Openbaar bestuur

Vragen die beantwoord worden bij onze tweede editie van Leergang strategie in praktijk voor gemeenten. De Argumentenfabriek en De Denkacademie helpen organisaties in het openbaar bestuur al meer dan tien jaar met nadenken over complexe vraagstukken. Ook bij gemeenten doen en deden we veel werk.

“Ik heb er veel van geleerd. De theorie was heel onderhoudend en relevant voor onze praktijk. De trainers zijn zeer enthousiast en hebben grote kennis van zaken.”

– Raad voor Volksgezondheid en Samenleving

“Voor het eerst in mijn leven heb ik dan ook het gevoel gehad dat een opleiding/cursus/ training een daadwerkelijke verrijking is van mijn denkpatronen in het dagelijks leven. Door niet direct te doen, maar mezelf eerst af te vragen wat de mogelijke effecten zijn zorg ik er voor dat ik als geboren ‘doener’ mezelf behoed voor ondoordachte stappen.”

– Binck Bank

Versterken strategisch vermogen van gemeenten

Op verzoek van strategen van grote Nederlandse gemeenten lanceerde De Denkacademie vorig najaar de leergang. Met deze leergang versterken we het strategisch vermogen van gemeenten, vergroten we de denkkracht van gemeentelijke strategen en leren we ze effectiever en efficiënter te werken aan de hand van onze denkmodellen en -gereedschappen. Op verzoek van diverse gemeenten starten we in oktober 2021 een nieuwe leergang waar je je nu voor kunt inschrijven.

De hoofdthema’s van de leergang zijn:

  • Dag 1: basisgereedschap voor helder denken
  • Dag 2: strategisch vermogen van een gemeente
  • Dag 3: rollen van de gemeentestrateeg
  • Dag 4: strategie, doelen en gebruik van data
  • Dag 5: draagvlak en partners
  • Dag 6: een plan voor mijn gemeente
  • Dag 7: reflectie en intervisie

Klik hier voor de volledige beschrijving en een uitgebreid overzicht van de tweede editie van de leergang. Je vindt hier de aanleiding, inhoud en organisatie van de leergang.

We kunnen (delen van) de leergang ook als in company training verzorgen, bijvoorbeeld voor een team van strategen van een gemeente of andere overheid.

Meer weten?

Of wil je liever een persoonlijk advies? Neem dan contact op met Dries Bartelink, Chef Openbaar Bestuur van De Argumentenfabriek en trainer van De Denkacademie.