12 maart 2015

Minister Bussemaker: “Boodschap GROEILAND is mooi en hoopvol”

In het boek vertelt Kalshoven hoe economische groei werkt en hoe wij daar zelf invloed op hebben. Het is toegankelijk geschreven en door de vormgevers van De Argumentenfabriek van heldere visualisaties voorzien. De minister sprak lovende woorden over het boek GROEILAND: 

“Dit boek is niet alleen een opdracht voor mij als minister, maar voor ons als samenleving. Hoe richt je je eigen leven in? Wat mij betreft hoeft dit niet voor iedereen hetzelfde te zijn, maar dat het een leven is zonder onderwijs en kennis en bijscholing, dat kan ik me niet voorstellen, op welk niveau je ook werkt. Dat vond ik een mooie en hoopvolle boodschap in dit boek.”

Nadat de minister het boek in ontvangst nam, gingen Barbara Baarsma (directeur SEO, hoogleraar UvA), Peter van Lieshout (WRR, hoogleraar UU), Marc Roscam Abbing (SZW, directeur ASEA) en Annemarie Sipkes (OCW, Directeur Kennis) onder leiding van Kees Kraaijeveld (mededirecteur van De Argumentenfabriek) in debat met Frank Kalshoven. 

Op vrijdagavond 23 mei sprak Frank Kalshoven in Nieuwsuur over het belang van meer en slimmer werken voor een bloeiende economie. Ook minister Bussemaker was te gast.