14 juni 2023

Door Nena Nilou

Trainer Jasper van Dijk bij Podcast Publiek Werk

Openbaar bestuur Denkacademie

Onze trainer Jasper van Dijk, bij onze trainingstak De Denkacademie, is te gast in een aflevering van de Podcast Publiek Werk. Hierin vertelt hij onder andere over de trainingen bij De Denkacademie en in het bijzonder de Leergang Strategie in het openbaar bestuur. Zijn missie is: het aanpakken van maatschappelijke en sociale uitdagingen met beter onderbouwd beleid.

Hoe maken we beter beleid, dat aansluit op wat er nodig is en houdbaar is op de langere termijn? Jasper van Dijk is econoom en helpt overheden om beleid en besluiten beter te onderbouwen en te beargumenteren. Dit doet hij via zijn eigen bedrijf ‘De Onderbouwing’, de denktank ‘Instituut voor Publieke Economie’ én als docent bij ons bij De Denkacademie dus. Een strategie uitstippelen en goed beleid maken, is best moeilijk. Met Jasper verkennen we of een betere onderbouwing daadwerkelijk leidt tot beter beleid. En wat je als ambtenaar kunt doen om hierin beter te worden, inclusief praktische tips.

In de Podcast Publiek Werk duiken Jarno Deen en Laura Huigens in de wonderlijke wereld van het openbaar bestuur. Zij verdiepen zich in de ambtenarij, het management, het bestuur en iedereen die daar tegenaan schurkt. Daarbij hebben ze het over macht, effectiviteit, kunde en onkunde, loopbaankeuzes, leermomenten en nog veel meer.

Beluister de podcastaflevering met Jasper van Dijk hier:

Benieuwd naar de trainingen van De Denkacademie?

Bekijk ze hier!