18 mei 2022

Door Nena Nilou

De loopbaan-APK, een goed idee?

Werk

Onze Chef Werk, Petra van de Goorbergh, is te gast bij BNR Werkverkenners om te spreken over de nut, noodzaak en de ideale vorm van een loopbaan-APK.

“Ook vanuit Den Haag is er steeds meer aandacht voor een leven lang ontwikkelen”, aldus Petra. “Je ziet dat niet iedereen wendbaar en weerbaar is in een economie waarin werk verandert, banen verdwijnen en ook nieuwe banen komen”. Petra geeft aan dat de aard van het werk bovendien in toenemende mate mentaal belastend wordt.

Een loopbaan-APK draagt bij aan de weerbaarheid van de werknemer. Helaas wordt deze vaak pas uitgevoerd als er een reorganisatie is, of als iemand niet meer prettig in zijn of haar werk zit. Petra: “De gedachte vanuit een leven lang ontwikkelen is juist dat je het preventief moet doen, als je nog prima in je werk zit”.

“Heel praktisch gezien is de loopbaan-APK en scan die je eens in de zoveel tijd moet doen om te kijken waar je op de arbeidsmarkt staat. Wat zijn je competenties, wat zou ik kunnen ontwikkelen en wat vind ik leuk”, vult Petra aan. Zo een soort scan is een concretisering van een leven lang ontwikkelen, het laat je zien wat je moet doen om te kunnen blijven werken en of je misschien coaching of bijscholing nodig hebt.

Vragen?

Neem contact op met Petra van de Goorbergh

petra@argumentenfabriek.nl
+31 651111415
Meer over Petra van de Goorbergh

Leven Lang Ontwikkelen

Benieuwd naar onze sector Werk?

Bekijk hier de sectorpagina!