17 december 2019

Concept-studie: Nederland kan beter werken

Doel van deze studie is om na te gaan hoe Nederland -ondanks dat er veel reden voor tevredenheid is over hoe Nederland is ingericht en georganiseerd- nog beter kan en om hierover overeenstemming te bereiken. Als we Nederland nóg mooier willen maken, moet er eerst overeenstemming zijn over hoe het nu is.

Menselijk kapitaal

In deze studie wordt onder meer dieper ingegaan op de waarde van werk (voor individu, werkgever en collectief), het menselijk kapitaal, onwenselijke situaties bij jongeren (de werkenden van de toekomst) én werkgevers, mensen die niet werken of in deeltijd of voltijds werken. Ook wordt de macro-economische context geanalyseerd.

Toekomst van eigen makelij

Internationale omstandigheden en technologische ontwikkelingen zijn onzeker, maar de inrichting van leren, werken en verzekeren heeft Nederland grotendeels in eigen hand. En dat die inrichting ertoe doet, komen we in deze studie voortdurend tegen.

De volledige concept-studie lezen? Ga naar de webshop om te bestellen of gratis te downloaden.

Meer weten?

Meer weten over dit onderwerp? Neem gerust contact op met Petra van de Goorbergh, Chef Werk of neem een kijkje op Platform de Toekomst van Arbeid.