Fabrieker

Sanne Roessingh

Senior denkbegeleider openbaar bestuur en trainer

Hoe kunnen gemeenten hun strategisch vermogen versterken? Hoe kunnen medewerkers hun vakmanschap ontwikkelen en hoe kunnen organisaties dit ondersteunen? Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen die relevant zijn voor het opstellen van een nieuwe visie, meerjarenbeleid of als je nadenkt over de toekomst van je vak? Hoe kun je weloverwogen beslissen over het wel of niet toepassen van maatwerk? Hoe willen we dat Nederland er in 2040 uitziet?

Het is een greep uit het denkwerk dat ik de afgelopen jaren heb begeleid. Als senior denkbegeleider openbaar bestuur leid ik projecten waarin ik opdrachtgevers help bij het structureren van hun denkproces en helder presenteren van hun denkwerk. Wat is er nodig om het vraagstuk een stap verder te brengen? Via welke stappen? En welke mensen en informatie heb je nodig om dat goed te kunnen doen?

Het formuleren van de juiste vragen, het ontwerpen van analyses en denkprocessen en redeneringen kritisch bevragen. Hierin ben ik als onderzoeker getraind tijdens mijn opleiding in de neurowetenschappen en mijn promotieonderzoek aan University College London. Het zijn vaardigheden die ik als denkbegeleider en trainer dagelijks inzet om opdrachtgevers en mensen te helpen sneller tot gewenste resultaten te komen. Of dit nu een gedeelde definitie is, een nieuwe strategie voor de organisatie, een serie beleidsvoorstellen of een denkhulp.

Wat mij kenmerkt is mijn nieuwsgierigheid – naar onderwerpen en mensen – en mijn inlevingsvermogen. Ik ben steeds op zoek naar overeenkomsten en verbinding (waarover zijn we het al eens?) en krijg zo de neuzen één kant op. Bovendien ben ik binnen projecten gericht op resultaten die praktisch zijn en direct toepasbaar, gegeven het doel dat we samen formuleren.

Naast denkbegeleider vervul ik binnen onze organisatie ook de rol van kwaliteitsbewaker. Bij De Denkacademie verzorgt ik trainingen over helder denken, argumenteren en strategie. Mijn belangrijkste motivatie: Ik gun iedereen het resultaat van helder denkwerk én het (werk)plezier dat dit oplevert!

Heb je een complexe vraag waarbij je wel wat hulp kunt gebruiken? Wil je jouw denkkracht vergroten of dat van je team? Neem contact met me op. Ik denk graag met je mee.