Denktank

Platform Zó werkt de zorg

Het debat en de besluitvorming over de zorg naar een hoger plan tillen door Nederland te voorzien van neutrale, heldere en toegankelijk feiten. Dat is de missie van 18 partijen in de zorg die gezamenlijk het Platform Zó werkt de zorg vormen.

Over Zó werkt de zorg

Wie regelt dat iemand maatschappelijke ondersteuning krijgt? Gaat wijkverpleging ten koste van je eigen risico? Wie controleert of zorgverzekeraars hun werk goed doen? Wat verplicht de Wkkgz alle zorgaanbieders te hebben? Hoe hoog is de eigen bijdrage voor langdurige zorg? Relevante vragen over hoe het zorgstelsel werkt waar veel zorgprofessionals niet zomaar het antwoord op hebben, terwijl patiënten dat wel verwachten. Hierom zijn 18 zorgpartijen, publiek en privaat, een langdurige samenwerking aangegaan om betrouwbare kennis over het zorgstelsel te verspreiden. Met als resultaat: al negen zorgboeken en een app met gevisualiseerde informatie. Tienduizenden boeken vonden al hun weg door heel Nederland en tal van opleidingen maken er gebruiken van.

Boeken

“We hebben in Nederland goede zorg, maar het ingewikkeld georganiseerd. Voor burgers, bestuurders en professionals is het vaak niet duidelijk hoe het nou allemaal precies werkt. Het is van belang dat mensen die in de zorg werken goede kennis van zaken hebben. Platform Zó werkt de zorg reikt goede kennis aan die voor iedereen toegankelijk is.”

Henk Nies, directeur strategie en ontwikkeling Vilans

Meer weten over Platform Zó werkt de zorg?

Neem contact op met Kees Wessels of kijk op de website.