Denktank

Denktank Mentale Vooruitgang van Jeugd en Gezin

Jonge mensen laten floreren en zo een betere samenleving realiseren. Dit is het doel van de Denktank Mentale Vooruitgang van Jeugd en Gezin. Gezinnen zijn nog belangrijker dan de meeste mensen zich realiseren. De opvoeding van de jeugd bepaalt immers de toekomstige mentale kracht van onze samenleving. Willen we daadwerkelijk mentale vooruitgang boeken, dan moeten we nú investeren in de ontwikkeling van onze kinderen.

Relevante fabriekers

Jaar

2021 tot heden

Over Mentale Vooruitgang van Jeugd en Gezin

Hoe vergroten we de mentale kracht van jeugd en gezin? Hoe stellen we gezinnen in staat kinderen zo goed mogelijk op te voeden? En hoe kunnen we, door nu te investeren, jonge mensen laten floreren en zo een betere samenleving realiseren? Dat zijn de hoofdvragen waarmee de Denktank Mentale Vooruitgang van Jeugd en Gezin aan de slag is.

Nederland is in materiële zin rijker dan ooit. Mentaal gaat het niet goed met ons. Een toenemend aantal Nederlanders lijdt aan een angststoornis, slikt antidepressiva, klaagt over psychische druk en lijdt burn-out verschijnselen – om slechts enkele problemen te noemen. Er gaat iets mis met de mentale staat van Nederland. En mensen voelen dat. Onze grootste zorg zijn wijzelf, zo blijkt al decennia uit onderzoek (SCP). We verwaarlozen de mentale kracht die de basis vormt van onze welvarende samenleving. Valt dit tij te keren? Jazeker. Hoe? Door serieus aandacht te gaan besteden aan onze mentale kracht, zowel op persoonlijk als op relationeel, organisatorisch en maatschappelijk niveau.

Boek

Mentale vooruitgang van gezinnen

In dit boek schetst de Denktank Mentale Vooruitgang van Jeugd & Gezin een nieuw en hoopgevend toekomstbeeld van hoe een gezinsvriendelijk Nederland eruit kan zien.

“In één ruk uitgelezen! Wat een helder en overzichtelijk boek.”

– Nelleke van de Schuur over Mentale vooruitgang van gezinnen, Pedagogisch coach/beleidsmedewerker, op LinkedIn

Mentale vooruitgang op LinkedIn

Wil jij meebouwen aan de mentale vooruitgang? Je kunt Mentale vooruitgang ook op LinkedIn vinden!

“Onzekerheden, beperkingen en tegenslagen. Het zou mooi zijn als we zelf leren hiermee om te gaan, als we zo mentaal sterker worden, en minder hoeven kijken naar zorgprofessionals.”

Joep de Groot, voorzitter van de raad van bestuur CZ

Denktank partners

De denktank wordt gevormd door een groep gemotiveerde deskundigen en bestuurders.