Training

Zó werkt de zorgverzekering

Locatie

Op locatie

Duur

1 dagdeel, van 9.30 – 12.30 of van 13.30 tot 16.30

Relevante fabriekers

Beschikbare data


In het publieke debat over de zorg gaat het vaak over de rol van de zorgverzekeraar. Zeker in dit jaargetijde, nu de politiek debatteert over de zorgbegroting en alle burgers weer mogen overstappen naar de zorgverzekeraar van hun keuze. Hoe werkt het verzekeren van zorg eigenlijk? Wat is het verschil tussen een zorgverzekeraar en een zorgkantoor? En welke hoofdrolspelers zijn er nog meer?

Deze training kan eventueel ook online worden gegeven.

Relevante fabriekers

Beschikbare data

Nog plek(ken) beschikbaar


De training is voor beleidsmakers, belangenbehartigers en professionals in en om de zorg die beter willen begrijpen hoe ons stelsel van zorgverzekeringen is opgebouwd. Om de opgedane kennis toe te passen op jouw eigen situatie, oefenen we met casuïstiek en onze denkmodellen. Het resultaat: Je kent de basis van het verzekeren van zorg en je weet de weg om jouw doelen daarbinnen te bereiken.

Wat leer je?

Na het volgen van deze training ben je in staat om:

 • Het verschil uit te leggen tussen de basiszorgverzekering, aanvullende verzekeringen en volksverzekeringen
 • De rol van zorgverzekeraars en zorgkantoren te onderscheiden
 • De weg te vinden naar (samenwerkings)partners in de wereld van zorgverzekeringen

Vragen?

Neem contact op met Kees Kraaijeveld

kees@argumentenfabriek.nl
+31 20 412 4001
Meer over Kees Kraaijeveld

Programma

 • Introductie op de zorgverzekering binnen ons zorgstelsel

  Hoe zijn gezondheidsrisico’s in Nederland verzekerd? Wie zijn hierin de hoofdrolspelers? Welke wetten zijn van belang en hoe loopt de toegang naar zorg en ondersteuning? We belichten ook hoe het inkoopproces van zorgverzekeraars eruitziet en wat de belangrijkste geldstromen zijn.

 • Oefenen met je eigen casuïstiek

  Nadenken over ons stelsel van zorgverzekeringen werkt het best met concrete voorbeelden. We oefenen met vragen die we van tevoren van deelnemers ontvangen en met voorbeelden uit de praktijk.

Praktische informatie

 • Doelgroep

  Deze training is geschikt voor iedereen die betrokken is bij zorg en ondersteuning en meer wil weten over de wijze waarop de zorg in Nederland verzekerd is: zorgprofessionals, beleidsmakers, adviseurs. Zowel bij bij (semi)publieke organisaties als private partijen.

 • Lesmateriaal

  Bij deze training ontvang je na afloop kosteloos het boek Zó werkt de zorgverzekering, of naar keuze een ander boek uit de serie van Platform Zó werkt de zorg.

 • Onze trainers

  Deze training komt tot stand in samenwerking met Platform Zó werkt de zorg. De trainers zijn behendig met het kort en bondig uitleggen van de werking van ons zorgstelsel. Zij hebben meerdere boeken op hun naam staan die zijn uitgegeven namens Platform Zó werkt de zorg.

 • Incompany

  We bieden deze training incompany aan, zowel online als fysiek.  Neem contact met ons op over de mogelijkheden, we maken graag een passend voorstel.