Training

Heldere visie en missie

Locatie

Op locatie

Duur

3 dagen van 10:00 tot 16:30 uur

Beschikbare data

Nog plek(ken) beschikbaar


Komen mijn persoonlijke waarden overeen met de waarden van mijn organisatie? En hoe kan ik die in een overtuigend verhaal aan anderen vertellen? In de training ‘Visionair denken’ krijg je antwoord op deze vragen. Met onze waardenkaart onderzoek je welke waarden bij jou persoonlijk passen en welke waarden voor je organisatie gelden. Door de training krijg je inzicht in de samenhang ertussen. Je krijgt instrumenten om je visie in een aansprekend verhaal te gieten, welke je overtuigend kunt vertellen aan anderen. Maximaal 10 deelnemers.

Beschikbare data

Nog plek(ken) beschikbaar


Wil je meer weten over deze training en wat wij kunnen betekenen?

Neem voor meer informatie contact op met Shaun Lednor.

Programma

 • De Waardenkaart

  Een visie is geen abstract verhaal, maar een doorleefd idee, een voorstelbare stip op de horizon. Een visie is gebaseerd op waarden. Vanuit het waardenmodel van Jonathan Haidt onderzoek je je eigen waarden en breng je die in kaart. Vervolgens verbind je je persoonlijke waarden met die van je organisatie.

 • Observeren

  Hoe nemen we waar, en wat kan er misgaan bij observeren? We besteden aandacht aan de meest voorkomende observatiefouten bij het formuleren van een visie, en hoe je ze kunt voorkomen en repareren.

 • Concreter is beter

  Een overtuigende visie presenteren, begint met helder taalgebruik. Het concreter-is-beter-model biedt hier zeven praktische handvatten voor.

 • De Argumentenladder

  Een heldere visie vereist heldere argumentatie. Onze Argumentenladder helpt je daarbij. Je onderzoekt de deugdelijke onderbouwing van je visie.

 • Overtuigen

  Hoe breng je een heldere visie overtuigend over? We oefenen met de basisprincipes uit de retorica.

Aanpak

 • Fases

  We delen het denken op in fases, en geven elke fase specifieke aandacht. We wijzen je op de valkuilen en de beste denkstrategieën per fase.

 • Jouw praktijk

  We richten ons op jouw praktijk. Denken is voor ons geen wetenschappelijke exercitie, maar een ambacht. Dus geen ingewikkelde theoretische modellen, maar denkgereedschap dat zich in de praktijk heeft bewezen. En waarmee je meteen aan het werk kunt.

 • Visualiseren

  We visualiseren al ons werk. Als trainingentak van De Argumentenfabriek hebben we de beschikking over de beste vormgevers. Van lesmateriaal tot denkgereedschap: alles is overzichtelijk en fraai gevisualiseerd.

 • Experts in denken

  We zijn experts op het gebied van denken. Al onze trainers hebben jarenlange ervaring in het begeleiden en verhelderen van denkprocessen, en gebruiken ons denkgereedschap dagelijks.

 • Lesmateriaal

  Ons boek Nooit meer de weg kwijt in de brein ontvang je bij aanvang van de training en is inbegrepen in de prijs. Deze kun je naderhand altijd raadplegen om je brein weer even op peil te brengen.