Training

Helder denken

Locatie

De Argumentenfabriek (Amsterdam Oud-West)

Duur

2 dagen van 10:00 uur tot 16:30 uur

Kosten

Open inschrijving: 1250 euro vrijgesteld van BTW

Relevante fabriekers

Beschikbare data

Nog 10 plek(ken) beschikbaar

Nog 10 plek(ken) beschikbaar


In deze training leer je ons belangrijkste denkgereedschap gebruiken. Daarmee vergroot je je denkkracht, zodat je beter denkwerk verricht in minder tijd. Je wordt je bewust van de vooringenomenheid van het brein en van mogelijke denkfouten bij het nemen van een beslissing. Je leert vaagheden herkennen en vermijden. Je vergroot je argumentatievermogen, waardoor je snel een redenering kunt opzetten, analyseren en verbeteren. En je leert al deze vaardigheden inzetten om je denkwerk overtuigend over het voetlicht te brengen. Maximaal 10 deelnemers.

Relevante fabriekers

Beschikbare data

Nog 10 plek(ken) beschikbaar

Nog 10 plek(ken) beschikbaar


Wil je meer weten over deze training en wat wij kunnen betekenen?

Neem voor meer informatie contact op met Shaun Lednor.

Programma

 • Hoe werkt ons brein?

  Wat is denken eigenlijk en hoe denk jij zelf na? Welke processen spelen zich af in ons hoofd? Hoe nemen we waar en wat kan er misgaan bij observeren? We besteden aandacht aan de meest voorkomende observatiefouten en hoe je ze kunt voorkomen en repareren. Ons boek Nooit meer de weg kwijt in de brein ontvang je bij aanvang van de training en is inbegrepen in de prijs. Deze kun je naderhand altijd raadplegen om je brein weer even op peil te brengen.

 • Observeren

  Hoe nemen we waar, en wat kan er misgaan bij observeren? We besteden aandacht aan de meest voorkomende observatiefouten en hoe je ze kunt voorkomen en repareren.

 • Concretiseren

  Concreter is beter. Concreet taalgebruik is de basis van helder denken en helpt om observatiefouten te voorkomen. We behandelen zeven vervormingen van taal en passen deze onder meer toe op teksten en voorbeelden uit de eigen praktijk.

 • Ordenen met De Argumentenladder

  Hoe kun je stellingen en argumenten ordenen? Hoe kun je deze kritisch beoordelen? Hoe kun je je argumentatie verbeteren? Je leert De Argumentenladder gebruiken om snel en goed te argumenteren.

 • Logische denkfouten

  Wat zijn logische denkfouten, ook bekend als drogredeneringen? Wat zijn de belangrijkste typen, hoe kun je ze herkennen en voorkomen? Deelnemers gaan op zoek naar drogredeneringen uit de eigen praktijk.

 • Overtuigen

  Wat zijn de basisprincipes voor het houden van een overtuigend betoog? Hoe kun je het geleerde denkgereedschap toepassen? Deelnemers presenteren hun betoog voor de groep.

Doelgroep

Professionals die geconfronteerd worden met een overvloed aan informatie, snel complexe beslissingen moet nemen of adviezen moet geven en oordelen moet onderbouwen.

Incompany?

Uiteraard is deze online training ook incompany beschikbaar. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.

Overnachting

Het is mogelijk de training te boeken inclusief hotelovernachting, je kunt dit aangeven in het ‘opmerkingen’ veld bij je inschrijving voor meer informatie.

“De Argumentenladder helpt mij om mijn gedachten goed te ordenen.”

DCMR Milieudienst Rijnmond

Aanpak

 • Fases

  We delen het denken op in fases, en geven elke fase specifieke aandacht. We wijzen je op de valkuilen en de beste denkstrategieën per fase.

 • Jouw praktijk

  We richten ons op jouw praktijk. Denken is voor ons geen wetenschappelijke exercitie, maar een ambacht. Dus geen ingewikkelde theoretische modellen, maar denkgereedschap dat zich in de praktijk heeft bewezen. En waarmee je meteen aan het werk kunt.

 • Visualiseren

  We visualiseren al ons werk. Als trainingentak van De Argumentenfabriek hebben we de beschikking over de beste vormgevers. Van lesmateriaal tot denkgereedschap: alles is overzichtelijk en fraai gevisualiseerd.

 • Experts in denken

  We zijn experts op het gebied van denken. Al onze trainers hebben jarenlange ervaring in het begeleiden en verhelderen van denkprocessen, en gebruiken ons denkgereedschap dagelijks.

 • Lesmateriaal

  Ons boek Nooit meer de weg kwijt in de brein ontvang je bij aanvang van de training en is inbegrepen in de prijs. Deze kun je naderhand altijd raadplegen om je brein weer even op peil te brengen.