20 december 2019

Werkplezier leidt tot betere resultaten

Hoe houd je plezier in je werk? Wat levert plezier eigenlijk op? Daar ging het onlangs om bij het congres Betere bedrijfsresultaten door duurzame inzetbaarheid. Onze Chef Rekenwerk, Daniël van Vuuren beet hier als een van de sprekers het spits af.

“We zitten op een goudmijn”

Investeren in maatregelen rond duurzame inzetbaarheid levert de maatschappij, bedrijven en individuen volgens Van Vuuren veel rendement op. Denk aan investeringen in bijvoorbeeld scholing en gezondheid. “Sterker, we zitten op een goudmijn. De grote vraag is echter: hoe delven we het goud?”.


(Bron: Cobouw)

Werk maken van duurzame inzetbaarheid

De bouw staat de komende jaren voor een behoorlijke uitdaging, weet ook Van Vuuren. Dat komt onder meer door de stijgende pensioenleeftijd, in combinatie met een gespannen arbeidsmarkt en een gigantische bouwopgave. Bedrijven zullen werk moeten maken van duurzame inzetbaarheid, zodat werknemers in de bouw gezond de eindstreep halen.

Bekijk het filmpje of lees hier het complete artikel uit Cobouw.

Meer weten?

Rekenwerk helpt organisaties goed onderbouwde besluiten nemen op basis van cijfers en versterkt daarmee onze missie: helder denken voor een betere toekomst. Wil je weten wat Rekenwerk voor jouw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact op met Chef Rekenwerk Daniël van Vuuren.