12 maart 2015

Webapp CBS live!

Vandaag lanceert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) haar eerste visuele verhaal. In een onlangs ontworpen webapp, neemt CBS je mee door de geschiedenis van de rolverdeling tussen mannen en vrouwen.
De app, die het CBS samen met De Argumentenfabriek en in60seconds heeft gemaakt, is via deze link te bekijken en te downloaden op je telefoon of tablet. 

Hoe zijn werk, zorg en invloed verdeeld tussen mannen en vrouwen? En hoe is dit de afgelopen jaren veranderd?

Jeroen Pauw deed afgelopen week flink wat stof opwaaien toen hij in een interview vertelde dat er te weinig vrouwen op televisie zijn, omdat er te weinig geschikte, werkende vrouwen zijn. Hoeveel werken vrouwen dan? En hoe zat dat vroeger? Aan de hand van animaties en statistische gegevens uit de afgelopen 60 jaar laat CBS zien hoeveel vrouwen en mannen er werken, zorgen en invloed uitoefenen in Nederland. De webapp toont op een vrolijke en inzichtelijke manier hoe de verhoudingen vroeger waren, en wat er veranderd is.

Het CBS is een schatkamer voor informatie over Nederland, en heeft genoeg te vertellen. Om deze reden publiceert het CBS de komende tijd visuele verhalen. De app over mannen en vrouwen is de eerste in een reeks; de andere verhalen in de vorm van webapps en animaties worden binnenkort gelanceerd.