12 maart 2015

TEDMEDLive groot succes

Afgelopen zaterdag werden in het Volkshotel in Amsterdam een aantal TED-talks vertoond van de TEDMED 2014 conferentie, welke afgelopen week plaatsvond in San Francisco en Washington DC. Maaike de Vries begeleidde deze middag en startte de discussie over technologie, games, kunst en ethiek in de gezondheidszorg.TEDMED maakt het mogelijk om simultaan met de conferentie de live stream te bekijken zodat deze in alle continenten toegankelijk is.

De 150 aanwezigen waren zichtbaar gegrepen door de TED-sprekers; een van de sprekers was Peggy Battin, medisch ethicus aan de universiteit van Utah. Zij deelde haar persoonlijke ervaringen rondom het euthanasievraagstuk. Daarna volgden onder andere ’talks’ van: 

– Elliot Swart (Smart Dermatologic Cameraman), oprichter van 3Derm
– Prof. dr. Jeffrey Karp (Bio-inspired innovator), universitair hoofd-docent aan Harvard Medical School en directeur van de afdeling Regenerative Therapeutics, Brigham and Women’s Hospital.
– Howard Rose (Health Games Designer) en CEO van First Hand.

Daarnaast vertelden nationale experts in tandem met de TEDMED-talks iets over hun vakgebied wat naadloos aansluit op de TEDMED-talks. De sprekers waren: 

– Prof. Mr. Eugene Sutorius (hoogleraar retorica en strafrechtwetenschappen, tevens raadsheer bij het gerechtshof in Arnhem)
– Dr. Peter Velthuis (dermatoloog en oprichter van de Velthuiskliniek)
– Jalila Essaïdi (kunstenares die de biologie geïnspireerd raakt en bedenker van de ‘Bulletproof Skin’)
– Olaf van den Berg (senior consultant en tevens mede-bedenker van Hartslag MC)

 


Dagvoorzitter Maaike de Vries in gesprek met Eugene Sutorius