27 februari 2023

Door Nena Nilou

Podcast Komt een man niet meer bij de dokter: Kees Kraaijeveld over mentale vooruitgang

Zorg en welzijn

In de podcast ‘Komt een man niet meer bij de dokter’ van huis- en leefstijlarts Alja Sluiter spreekt zij professionals die dagelijks bezig zijn met het mentaal en fysiek krachtiger krijgen van Nederland. In aflevering 3 is zij bij ons op bezoek op De Argumentenfabriek in Amsterdam en spreekt zij onze Kees Kraaijeveld over de beweging en de boeken Mentale Vooruitgang.

Kees vindt dat Nederland zichzelf heeft verwaarloosd; terwijl depressie en burn-out volksziektes zijn geworden, blijft de aandacht voor mentale gezondheid achter. De beweging en Denktank Mentale Vooruitgang, die inmiddels aan haar derde boek bezig is, wil hier verandering in brengen. Een gelukkiger, socialer, betekenisvoller, meer betrokken en daadkrachtiger bestaan voor alle Nederlanders, is het doel van de beweging. De Denktank is door ons in 2019 opgericht en bestaat uit een groep gemotiveerde deskundigen en bestuurders.

In de podcastaflevering worden de volgende vragen over mentale vooruitgang opgeworpen en gaan Alja en Kees opzoek naar de antwoorden. Hoe krijgen we Nederland mentaal krachtiger? Hoe krijg je de overheid en beleidsmakers hierin mee? Hoe zorgen we voor een bredere invulling van vooruitgang, welzijn en welvaart? Hoe zorgen we er voor dat mentale gezondheid net zo belangrijk is als fysieke gezondheid? En hoe zorgen we er voor dat we in 2050 mentaal krachtig terug kunnen kijken? Beluister de aflevering hier.

Bekijk hieronder een videofragment van de podcastopname:

Vragen?

Neem contact op met Kees Kraaijeveld

kees@argumentenfabriek.nl
+31 20 412 4001
Meer over Kees Kraaijeveld

“De rijksoverheid moet niet alleen mooie plannen maken maar ook significante budgettaire verschuivingen doen. “

Kees Kraaijveld

Meer weten over Mentale Vooruitgang?

Bezoek de webpagina en lees het boek!