15 november 2021

Door Nena Nilou

Informatiekaart Tips voor raadsleden

Openbaar bestuur

Ruim achtduizend raadsleden beginnen na de raadsverkiezingen van 16 maart 2022 aan een nieuwe raadsperiode. Om hen te helpen succesvol te zijn als raadslid is er een nieuwe, overzichtelijke Informatiekaart met tips en adviezen van raadsleden voor raadsleden.

Wat zijn tien belangrijke competenties van raadsleden en hoe kunnen raadsleden deze succesvol toepassen? Speciaal voor raadsleden maakte De Argumentenfabriek een Informatiekaart die antwoord geeft op deze vraag. De kaart bevat per competentie praktische tips die afkomstig zijn van ervaren raadsleden.

We maakten de Informatiekaart in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. Voor de inhoud putten we onder meer uit de tips en adviezen uit 228 interviews met raadsleden in het kader van de rubriek ‘raadslid van de week‘ op raadsleden.nl. De Informatiekaart is een product van het programma ‘Klaar voor 4 jaar‘. Dit is een samenwerkingsprogramma van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, Vereniging van Griffiers, Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om raadsleden voor te bereiden op de nieuwe raadsperiode 2022-2026.

Je kunt de Informatiekaart Tips voor raadsleden hier bekijken en downloaden.

Meer weten?

Neem dan contact op met Dries Bartelink, onze chef Openbaar bestuur.

Vragen?

Neem contact op met Dries Bartelink

dries@argumentenfabriek.nl
+31 6 204 89 745
Meer over Dries Bartelink