21 januari 2020

Infographic 2020: van klimaattafel naar keukentafel

Naast informatie over de energievoorziening van Nederland staan in deze infographic ook inzichten over het energiegebruik van huishoudens. Een goed beeld van de feiten als fundament voor een geïnformeerd gesprek en weloverwogen beslissingen.

‘Blijf bij wat verstandig en rationeel is, blijf bij de feiten. Deze infographic is daarvan een fantastisch voorbeeld!”aldus Minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat). Hij nam vanmorgen bij het Energieontbijt 2020 van EBN de infographic in ontvangst uit handen van Jan Willem van Hoogstraten, CEO van EBN.

Foto: Jan Willem van Hoogstraten (l) en Eric Wiebes (r)

In gesprek over de energietransitie

Tijdens dit ontbijt spraken Ed Nijpels (voorzitter voortgangsoverleg Klimaatakkoord), Wouter Bos (bestuursvoorzitter Invest-NL) en Lot van Hooijdonk (wethouder van de gemeente Utrecht en bestuurslid VNG) over de belangrijke kwesties in de energietransitie van dit moment.

Heldere visualisaties voor een breed publiek

We lezen in de krant over klimaatdoelen, zien op het nieuws grafieken over onze CO2-uitstoot en horen buren of collega’s trots vertellen hoeveel energie zij besparen met hun  nieuwe zonnepanelen. Maar hoe zit het nu echt? De Argumentenfabriek maakte voor en met EBN een aantal heldere visualisaties voor een breed publiek die antwoord geven op deze vragen:

Welke energie produceren we zelf?

Wat veroorzaakt de uitstoot van broeikasgassen door een huishouden in Nederland?

En met hoeveel zonnepanelen wekken we de energie op die nodig is om in een elektrische auto te rijden?


De plaatjes geven in een oogopslag de antwoorden en zijn daarom goed te gebruiken voor sociale media en andere doeleinden.

Meer weten?

Meer weten over dit onderwerp? Neem vooral contact op met Talitha Koek.