10 oktober 2016

Het spel & de knikkers: nu overal verkrijgbaar

 

Het panel, dat uit Barbara Baarsma (Rabobank), Harold Goddijn (TomTom), Michaël van Stralen (MKB Nederland), Sadet Karabulut (SP) en Frank Kalshoven bestond, dachten na over de toekomst van Nederland: wat adviseren we onze kinderen die de arbeidsmarkt nog op moeten, welke voorwaarden kunnen we scheppen voor een betere toekomst en hoe kunnen we anticiperen op de veranderende economie?
De vragen brachten een levendige discussie op gang waar met name aandacht voor de midden- en kleinbedrijf centraal stond, tot groot genoegen van panellid Michaël van Stralen. Daarnaast werd er veel gesproken over een leven lang leren: in de huidige arbeidsmarkt waar veel banen door automatisering zullen verdwijnen, is er geen sprake meer van een lineair arbeidsleven; we moeten nadenken over meerdere carrières achter elkaar, en het adaptief vermogen van de volgende generaties stimuleren.
Frank Kalshoven kwam zelf met een plan voor een betere toekomst:

  • 10 miljard voor ‘Het jonge kind’; creëer een publieke dienstverlening waar kinderen van 0 tot 12 jaar terecht kunnen. Op deze manier worden jonge ouders ontzien tijdens de piek van hun arbeidscapaciteit en verkleinen we ongelijkheid op jongere leeftijd door alle kinderen op dezelfde manier te scholen en stimuleren.
  • 10 miljard voor scholingsfonds voor iedereen die een mbo-opleiding of lager heeft. Geef mensen een kans zich bij of om te scholen, zodat ze een betere kans krijgen in een veranderende arbeidsmarkt.
  • 10 miljard voor het stimuleren van duurzame energie
  • Het isoleren van woningen zodat we minder energie verspillen.

Na afloop van het debat vlogen de eerste exemplaren als warme broodjes over de toonbank van Athenaeum Boekhandel, die voor de gelegenheid een stand hadden ingericht bij de Rode Hoed. Ook was er gelegenheid om het boek te laten signeren, die kans werd door vele fans gegrepen.

Lees het persbericht dat in verband met de publicatie werd uitgestuurd.
Lees het interview in de Volkskrant dat Sheila Sitalsing met Frank hield in het kader van de bundel
Lees de winnende column van Sjak Rutten.

Bestel het boek in onze webwinkel of bij Bol.com.