17 oktober 2019

Een hogere rekenrente is niet knettergek

Robin vervolgt: “Het leger commentatoren kwam gelijk op gang met grote kritiek op de briefschrijvers, NEE! Riepen zij in koor. De commentaren kwamen me bekend voor, variërend van ‘ze snappen het niet’, tot ‘het zijn allemaal oude mannen’, ‘ja nu weten we het wel’ en uiteraard de onontbeerlijke ‘het is herverdeling, ze stelen van de jongeren’. Het ‘ze snappen het niet’ was ook de crux van het opinieartikel van Sweder van Wijnbergen. Maar dat is een terugkerend thema bij Sweder, ongeacht het onderwerp, al is er wel de ‘jij snapt het niet’-variant als je samen met Sweder op een podium staat.”

“Opvallend was het gebrek aan inhoudelijke argumenten. Niet alleen in de reactie op de brief op sociale media, maar ook de brief zelf was inhoudelijk niet heel sterk onderbouwd. Terwijl voor de strekking, verhoog de rekenrente, toch hele sterke argumenten beschikbaar zijn. Daarom langs deze weg even de argumenten op een rij gezet.”  Naar de hele blog

Meer weten?
Benieuwd naar vraagstukken die leven in de financiële wereld? Bekijk de pagina over onze sector Geld of neem contact op met Kees Kraaijeveld.