15 december 2022

Argumentenkaart Elke dag gym

“Mag ik daar op reageren?”, vraagt een leerling uit groep 8 tijdens de denksessie ‘Elke dag gym?’ die we hebben georganiseerd als onderdeel van de Bliksemstage. Een klas jonge leerlingen van Basisschool De Schakel Amsterdam komt een middag kijken en helden denken bij De Argumentenfabriek.

Tijdens de rondleiding waren sommige leerlingen verbaasd dat het kantoor mooi en modern is, en helemaal niet “als een fabriek”. Na de rondleiding begint de gestructureerde denksessie. Wat zijn de voor- en tegenargumenten bij elke dag gymmen op school? “Ouders besparen geld omdat kinderen buiten school niet meer naar sport hoeven” of juist “Ouders zijn meer geld kwijt omdat dingen tijdens de gymles vaak kwijtraken”. Bekijk de hele Argumentenkaart Elke dag gym hier.

Na de denksessie is er een vragenkwartiertje met onze directeur Katrin Weber. De enthousiaste klas ging hierna de deur uit als kaartenmakers; met de ambitie om directeur te worden; met meer zelfvertrouwen en fan van onze zitballen, pointers en ergonomische muizen. Gelukkig zijn de leerlingen en leerkrachten ontzettend positief: als cijfer geven ze ons een 9.6!

Vragen?

Neem contact op met Sanne Roessingh

sanne@argumentenfabriek.nl
+31 20 412 40 01
Meer over Sanne Roessingh