19 mei 2020

Alleen samen komen we hier ook mentaal doorheen

De Denktank streeft naar een samenleving waarin meer mensen mentaal kunnen floreren. Waarin mentale kracht niet langer alleen een individuele aangelegenheid is. De Denktank wil mentale vooruitgang als maatschappelijk doel hoog op de politieke agenda krijgen.

Het artikel is een oproep om na deze eerste coronagolf nu breder te kijken dan alleen fysieke gezondheid en de economie. Een focus op de mentale kracht van het individu en van de samenleving als geheel is hierbij essentieel. De gevolgen van de pandemie kunnen bij velen (lichte) geestelijke problemen veroorzaken.

Vooral de mensen die het al wat slechter hadden, krijgen het nu extra moeilijk. Hoe voorkom je dat de mensen met de minste mentale kracht ook nog eens de zwaarste mentale klappen krijgen te verduren? Hoe helpen we elkaar met alle emoties om te gaan? Zorgmedewerkers hebben het ook zwaar in deze periode. Hoe vermijden we dat zij blijven rondlopen met bijvoorbeeld posttraumatische stress?

Gelukkig is er al veel gaande om ons mentaal te ondersteunen. Zo staan de media vol praktische tips en helpen werkgevers hun werknemers met psychische en sociale ondersteuning. Met meer gerichte aandacht voor individuele en collectieve mentale kracht kunnen we nog intelligenter omgaan met deze crisis. Wat is hiervoor nodig? Lees het hele artikel hier.

Mentale Vooruitgang

 

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven van de resultaten van de denktank Mentale Vooruitgang? Volg dan Kees Kraaijeveld op LinkedIn. Eerder verschenen de artikelen: Hoe vergroten we de mentale weerbaarheid van Nederland?Wat gaat er vooruit als we mentaal vooruitgaan? en Hoe kan een mentaal droombeeld van de samenleving eruit zien?

Schrijf je ook in voor onze nieuwsbrief!