19 april 2022

Door Kees Kraaijeveld

Acht actiekaarten voor een gezinsvriendelijke mentaal krachtige samenleving

Zorg en welzijn

Wat kan de samenleving doen om de mentale kracht van jeugd en gezin te vergroten? Wat kan de buurt doen? En wat kunnen onderwijs en kinderopvang doen? Wat kunnen zorgaanbieders doen? Wat kunnen werkgevers doen? En gemeenten, en het Rijk? Wat kunnen kennisinstituten doen, en wat de media?

Zoals jullie weten, zijn we met onze Denktank Mentale Vooruitgang van Jeugd & Gezin lekker op stoom. We hebben een aanlokkelijk toekomstbeeld geschetst. We hebben een uitgebreide trendanalyse gemaakt. We hebben doelen gesteld. En nu hebben we ook nagedacht over wat we als samenleving kunnen doen om deze doelen naderbij te brengen.

Onze ideeën delen we hier weer graag met jullie. Ditmaal niet in een artikel, maar in een serie van acht actiekaarten. Het zijn steeds acties waarvan wij als denktank menen dat ze de mentale kracht van gezinnen zullen vergroten. We benadrukken hierbij graag dat we het gezin benaderen vanuit het zogeheten ‘Adaptatiemodel‘. We leggen de focus hier niet op het gezin zelf, maar om het systeem dat het gezin omringt.

Vragen?

Neem contact op met Kees Kraaijeveld

kees@argumentenfabriek.nl
+31 20 412 4001
Meer over Kees Kraaijeveld