De ene dag een constructief groepsgesprek begeleiden met beleidsmakers en marktpartijen over de toekomst van de woningmarkt. De andere dag intensief nadenken met het fiscale ecosysteem van Nederland over de nood aan laagdrempelige fiscale rechtshulp. Ik hou van de diversiteit van complexe vraagstukken waar De Argumentenfabriek mee werkt. En bovenal, de diversiteit van mensen en hun perspectieven die met ons meedenken.
Mijn achtergrond in interdisciplinair onderzoek en filosofie zet ik met plezier in om de perspectieven die deelnemers in denksessies delen, te verbinden. En door de kritische doorvrager te zijn. Ook gaf ik les in de Retorica. Handig, want het perspectief met de schijnbaar grootste overtuigingskracht, hoeft niet het ware perspectief te zijn. Daarom is de denksessie-methode van De Argumentenfabriek zo fijn: we controleren samen op waarheid. En brengen de informatie zo goed mogelijk in kaart, tot een gedragen resultaat.
Veel vraagstukken waar de fabriek bij helpt, ontspringen aan de vraag naar verandering. In Zweden bestudeerde ik de aanpak van verandervraagstukken in de master Strategisch Leiderschap richting Duurzaamheid. Als Kaartenmaker en Denkbegeleider geniet ik nu van nadenken over hoe we transformatie écht van de grond krijgen, welke vragen daarvoor moeten worden gesteld, en vooral: aan wie? Mijn belangrijkste les: samen, met alle betrokken perspectieven, in gesprek en luisterend naar elkaar. En dát vind ik hier. Wellicht jij ook?