05 november 2018

Zó werkt publieke gezondheidszorg en de zorgverzekering!

Zorgverzekering
November is traditioneel de maand waarin zorgverzekeraars hun zorgpremies voor het nieuwe jaar bekend maken. Maar waarom zijn we in Nederland verzekerd
voor zorg en hoe werkt het eigenlijk? Mensen die meer willen weten over de zorgverzekering en de rol van zorgverzekeraars vinden dit in Zó werkt de zorgverzekering.

Vaccinaties

Nog altijd vindt er veel discussie plaats over landelijke vaccinatieprogramma’s. En veel mensen hebben de afgelopen maand een oproep voor de griepprik gekregen. Maar wie bepaalt eigenlijk voor welke ziekten we worden ingeënt? En wie betaalt voor de griepvaccinaties? Het is een van de vele onderwerpen uit Zó werkt publieke gezondheidszorg.  Bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de bescherming en bevordering van de volksgezondheid; van preventie en jeugdgezondheidszorg tot acties bij rampenbestrijding en wetgeving over de fysieke leefomgeving.

Platform Zó werkt de zorg

Platform Zó werkt de zorg is een samenwerkingsverband van 17 publieke en private partijen uit de zorg. Het platform heeft als missie het debat en de besluitvorming over de zorg naar een hoger plan te tillen door middel van heldere en neutrale informatie. De Argumentenfabriek is uitvoerend partner van het platform.

Lees meer over het Platform Zó werkt de zorg.