12 maart 2015

Young Financials Dialogen van start

Op 11 september 2014 gaan de Young Financials Dialogen van start. Deze bijeenkomsten zijn een direct resultaat van de Cultuurkaart voor de financiële sector.

Naar aanleiding van de Cultuurkaart voor de financiële sector worden er binnenkort vijf maandelijkse bijeenkomsten gehouden in de Nieuwe Poort om jonge mensen uit de financiële sector aan het woord te laten over de gewenste cultuurveranderingen. Het doel van de bijeenkomsten is deze gewenste cultuurverandering te vertalen naar concreet gedrag. Iedere Young Financials Dialoog heeft een eigen thema en wordt geopend door een keynote speaker. De resultaten van deze bijeenkomsten worden weergegeven in mindmaps en dienen samen met de Cultuurkaart als basis voor een Gedragskaart. 

Op woensdag 7 mei presenteerden jonge mensen uit de financiële sector de (gewenste) Cultuurkaart aan minister Dijsselbloem. Deze Cultuurkaart geeft de gewenste cultuur in de financiële sector weer zoals toekomstige leiders uit de financiële sector onder 35 jaar die hebben geformuleerd. De kaart is het resultaat van drie bijeenkomsten waar in totaal meer dan 100 verschillende medewerkers hebben meegedacht. De kaart geeft handen en voeten aan een ingewikkeld onderwerp als cultuurverandering.

Je kunt je via deze pagina aanmelden voor de verschillende bijeenkomsten. 

De Young Financials Dialogen worden mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Vereniging van Banken, Duisenberg School of Finance, De Argumentenfabriek, De Nieuwe Poort en Young Financials Network. 

Op 7 oktober organiseert de Vrije Universiteit ook een debat dat verder ingaat op de Cultuurkaart. Aanmelden kan via de website