05 maart 2024

Door Mayke Klumper

Wisselfeest Argumenten­­fabriek: Ruim denken

De directie van De Argumentenfabriek is gewisseld. Afgelopen donderdagavond namen we afscheid van Katrin Weber die per 1 maart uit dienst is getreden. Ook vierden we de toetreding van onze collega’s Kees Wessels en Petra van de Goorbergh.

“Na veertien jaar fabriek heb ik besloten om opnieuw na te denken over mijn toekomst”, zegt Katrin. “Ik heb met ontzettend veel plezier meegebouwd aan de fabriek. Als fabrieker was het altijd mooi het net anders te doen. En wat heb je dan nodig, als je dat werk goed wil doen? Klanten die je vertrouwen.” Blikt ze dankbaar terug.

Vertrouwen is een mooie brug naar het thema van de avond: Ruim denken. Marjan Slob (Denker des Vaderlands) gaf een speech over wat Duitse filosoof Max Weber een goede leider vindt: één met inzicht, verantwoordelijkheidsgevoel en bevlogenheid. “Kennis kan je vertellen hoe je ergens moet komen, maar niet waar je moet zijn”. Het thema Ruim denken staat ook centraal voor onze nieuwe directieleden Kees Wessels en Petra van de Goorbergh. Samen met onze klanten en vrienden van de fabriek dachten we na over de vraag: Wat moeten we met elkaar doen om onze samenleving vrij, open en ruimdenkend te houden? Kees en Petra vormen per 1 januari samen met Maarten Gehem en Kees Kraaijeveld de directie van De Argumentenfabriek. Petra werkt sinds 2022 als Chef Werk bij de fabriek, hiervoor was zij onder andere tien jaar directeur van brancheorganisatie OVAL. Kees Wessels is sinds 2016 Chef Zorg en welzijn bij de fabriek, na een carrière als journalist en communicatieadviseur.