03 november 2021

Door Nena Nilou

Week van de Werkstress: Mentale Kracht

Cultuur en media Zorg en welzijn

Van 15 tot en met 19 november 2021 organiseert OVAL de Week van de Werkstress. Doel is om werkenden en werkgevers bewust te maken van hun eigen verantwoordelijkheid en de mogelijkheden om serieus werk te maken van mentale kracht. Geheel in lijn met de missie van Denktank Mentale Vooruitgang.

Mentale kracht is anno 2021 belangrijk voor werkend Nederland. In het denken hierover is een focusverschuiving gaande: van individueel niveau naar dat van organisaties. Op beide niveaus is in coronatijd een groot beroep gedaan. Dit leverde naast grote kopzorgen ook interessante innovaties op. Corona was voor veel mensen én organisaties de ultieme stresstest. De crisis legde niet alleen bekende knelpunten bij werkstress bloot, maar bood ook nieuwe inzichten over de inrichting van werk, nieuwe vormen van samenwerking en nieuwe vormen van leiderschap.

Mentale Vooruitgang 

Een gelukkiger, socialer, betekenisvoller, meer betrokken en daadkrachtiger bestaan voor alle Nederlanders, dat is het doel van de Denktank Mentale Vooruitgang. De denktank heeft intensief nagedacht en antwoord gegeven op vragen zoals: Hoe kan Nederland mentaal krachtiger worden? Hoe kan dit land nog beter? Hoe kan de ‘mentale vooruitgang’ van Nederland eruit zien? Hoe kun je als organisatie mentaal sterker worden? Vooral dit laatste heeft de Week van de Werkstress geïnspireerd. In het boek Mentale Vooruitgang wijdt de denktank een hoofdstuk speciaal aan deze vraag. Dit hoofdstuk biedt volgens de Mentale Schijf van Vijf antwoorden op hoe organisaties gelukkiger, beter gemotiveerd, socialer, betekenisvoller en daadkrachtiger kunnen worden.

 

Vragen?

Neem contact op met Kees Kraaijeveld

kees@argumentenfabriek.nl
+31 20 412 4001
Meer over Kees Kraaijeveld