01 april 2021

Nieuw boek brengt zorg voor mensen met psychische problemen in kaart

Zorg en welzijn

Wat zijn veel voorkomende problemen waar de ggz bij helpt? Waar krijgen mensen met psychische problemen zoal zorg en van wie? Wat is het verschil tussen een psycholoog, psychotherapeut of psychiater? Hoe regelt de Wet forensische zorg ggz voor mensen die een delict hebben gepleegd? Hoe werkt verlof in de ggz? En hoe ontwikkelen de uitgaven aan ggz zich? Zó werkt de geestelijke gezondheidszorg geeft antwoorden op al deze vragen (en nog veel meer).

Steun van zeventien partijen
Zó werkt de geestelijke gezondheidszorg is een uitgave van Platform Zó werkt de zorg en is gemaakt met zeventien partijen. Dit zijn: de Nederlandse ggz, Dienst Justitiële Inrichtingen, Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten, Kwintes, Levvel, Landelijke vereniging van vrijgevestigde psychologen & psychotherapeuten, MIND Platform, de ministeries van Justitie en en Veiligheid en VWS, Nederlands Instituut van Psychologen, Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), P3NL, SBOH, Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) Verslavingskunde Nederland en Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Over Platform Zó werkt de zorg
Platform Zó werkt de zorg heeft als missie het debat en de besluitvorming over de zorg naar een hoger plan te tillen door middel van heldere, neutrale en toegankelijke informatie. De achttien platformpartners zijn: Patiëntenfederatie Nederland, Zorgverzekeraars Nederland, VvAA, NFU, LAD, Vilans, NZa, ESHPM, AAG, ministerie van VWS, Zorginstituut Nederland, RIVM, SBOH, NZa, SVB, de Nederlandse ggz en De Argumentenfabriek als uitvoerend partner.

Zó werkt de geestelijke gezondheidszorg is het achtste boek van het platform. Eerdere boeken zijn: Zó werkt de zorg in Nederland, Zó werkt de huisartsenzorg, Zó werkt de ouderenzorg, Zó werkt publieke gezondheidszorg, Zó werkt de zorgverzekering, Zó werkt de geneesmiddelenzorg en Zó werkt de gehandicaptenzorg.

Praktische informatie:
Zó werkt de geestelijke gezondheidszorg is verkrijgbaar in webshops en in de boekhandel. Het boek kost €25,00, het e-book (geschikt voor laptops en tablet) kost €12,50. Voor inhoudelijke vragen: mail naar info@zowerktdezorg.nl.