29 april 2021

Door Nena Nilou

Lancering Zó werkt de geestelijke gezondheidszorg

Zorg en welzijn

Zó werkt de geestelijke gezondheidszorg legt lezers met 50 overzichtelijke visualisaties en heldere teksten uit hoe de ggz in elkaar zit. Naast vormen van zorg en belangrijke spelers, biedt het boek ook inzicht in de wetten die het stelsel van de ggz regelen en de geldstromen van burger – via overheid en inkopers – naar zorgverlener. Kees Wessels, één van de auteurs, vertelt: “Maar liefst zeventien partijen hebben bijgedragen aan de totstandkoming van het boek, een record! Dat het complexe veld van de ggz nu zo helder in kaart is gebracht, is echt aan hun gezamenlijke kennis en expertise te danken.” 

Want dat de ggz complex is, is zeker. Dit vindt ook Ronald Touw, bestuurslid van de afdeling voor verpleegkundig specialisten van Verpleegkundigen en Verzorgenden NederlandIk vertegenwoordig de grootste doelgroep en de helpenden, verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten nemen een belangrijke plek in binnen de ggz. Dat zie je terug in het boek. Iben er heel blij mee”, aldus Touw bij de boekpresentatie. 

Onthulling door Monique Rook (NIP) en Ronald Touw (V&VN)

Bestellen
Wil je Zó werkt de geestelijke gezondheidszorg bestellen? Dat kan hier of bij de (online) boekhandel. Alle opbrengsten uit de boekverkoop komen ten goede van toekomstige publicaties van het platform.