12 maart 2015

Frank in Nieuwsuur: “Ren je rot, telers!”

De verdeling van de tegemoetkoming voor telers naar aanleiding van de Russische boycot verliep allesbehalve soepel. Het land dat als eerste bij de pot was, ontving het meeste geld. 

Polen vroeg 140 miljoen aan, en ook ons buurland België zette zich direct in om een aantal miljoenen voor de telers in de wacht te slepen. Nederland diende na twee weken de eerste claim in. Maar is het wel terecht dat dit geld voor de boeren beschikbaar wordt gesteld? 

Econoom, columnist van de Volkskrant en directeur van De Argumentenfabriek Frank Kalshoven, spreekt in de uitzending zijn verbazing uit over de keuze van Europa. Volgens hem is de “wens om in te grijpen vaak groter, dan de praktische mogelijkheid om dat op een goede manier te doen”. “Je creëert zo een pot met gratis geld: Ren je rot!”

Bekijk het volledige item bij Nieuwsuur.

Meer lezen over de al dan niet terechte steun voor telers en boeren? Frank Kalshoven schreef hier afgelopen augustus een columnreeks over! Lees Opkopen beloont riskant ondernemen, Met eigen merk zullen marges telers stijgen en Het landbouwverhaal wordt een klucht

Helder nadenken over branchestrategie? FrugiVenta vroeg ons hierbij te helpen. We maakten een mooi strategieboek voor ze.